Week in Review – 12 (Ass Interference)

Door

En we zijn weer terug voor weer een Week in Review. En al voor ongeveer de achtste week op rij met dezelfde schrijver! Na het succesvolle eerste seizoen met Darch nam begin dit seizoen Angelo het stokje over. Deze laatste heeft echter het ruime sop gekozen en nu zitten jullie met mij opgescheept om jullie wekelijks op een luchtige manier bij te praten over NFL- nieuwtjes, weetjes, filmpjes, quotes en andere zaken die de NFL in de afgelopen week kleur gaven.

Af en toe heb je van die spelers die niet beseffen dat American Football een teamsport is. De Detroit Lions hebben met receiver Titus Young één van die spelers onder contract. Young was in de wedstrijd tegen de Green Bay Packers (week 11) van mening dat hij de bal niet vaak genoeg toegespeeld kreeg. Zijn oplossing? Bewust op de verkeerde positie gaan staan en zo het aanvalsspel van zijn eigen ploeg saboteren. Logischerwijs heeft hij zich met deze actie niet populair gemaakt bij zijn medespelers en ook de technische staf was ‘not amused’, het was zelfs de aanleiding voor een opstootje aan de Lions’ zijlijn. Afgelopen week is Young uit de selectie gezet en voorlopig gaan de Lions verder met Ryan Broyles, Mike Thomas en natuurlijk de grote ster Calvin Johnson.

Peyton Manning is dit seizoen teruggekeerd op de Amerikaanse velden en hij lijkt beter dan ooit. Onder zijn leiding zijn de Denver Broncos minstens een outsider voor de Super Bowl in februari. Manning, voor zijn blessure al voorzichtig wel eens één van de beste quarterbacks ooit genoemd is natuurlijk ook een levende legende. Dat dacht Jamaal Charles, running back van de Kansas City Chiefs ook. Na de nederlaag van zijn ploeg tegen Peyton’s Broncos voelde hij zich dan ook weer net een kleine jongen en vroeg de superster om zijn handtekening. Of de fans van de Chiefs er blij mee zijn valt te bezien, maar volgens Charles was de handtekening voor zijn moeder. Wie zijn wij dan om te oordelen?

De New York Jets beleven een rampseizoen. De resultaten vallen tegen, het experiment met Tim Tebow is weinig succesvol, hoewel de media er van smullen en alsof ze al niet genoeg het lachertje van de league waren presteerde Mark Sanchez in de nederlaag tegen de New England Patriots vorige week het om tegen het achterwerk van Brandon Moore aan te struikelen, de bal te verliezen in een fumble die vervolgens door de Pats werd teruggelopen voor een touchdown. Er zijn al vele namen bedacht voor deze nu al legendarische blunder. Fumblepoopski, The Bumble, The Tush Down, The Rear End Around, Fumbleoscopy, The Dirty Sanchez, The Immacculate Defacation en mijn persoonlijke favoriet: Ass Interference. Omdat-ie zo leuk is, nogmaals de bewuste play:

Vorig jaar hadden ze met Cam Newton nog de beste rookie quarterback van de league in huis. Dit jaar moeten de Carolina Panthers zich tevreden stellen met een bijrol in de grauwe middenmoot van de NFL. De meest opvallende prestatie van de franchise uit Charlotte dit seizoen is dat ze tot nu toe alle coin tosses hebben verloren. Vandaar dat de organisatie input vroeg van de fans. Op hun website werd een poll in het leven geroepen waarop fans konden stemmen wat de team captain moet kiezen bij de volgende wedstrijd tegen de Kansas City Chiefs, heads of tails. Helaas biedt de poll vooralsnog geen enkele uitkomst.

Ook leuk om te lezen