Webb vervangt Favre in stijl

Door

Er zijn quaterbacks die een slechtere start kennen gedurende hun debuut als startende quaterback. Voor Minnesota Vikings-quaterback Joe Webb verliep zijn debuut als starter dinsdagavond een stuk soepeler. Omdat de vaste quaterback Brett Favre nog steeds last had van een hersenschudding kreeg rookie Webb dinsdag een kans van interim-coach Leslie Frazier.

Mede dankzij een touchdown van Webb wonnen de Vikings verrassend op bezoek bij de Eagles met 24-14. Het was voor het eerst sinds 1947 dat er een NFL wedstrijd op een dinsdag werd afgewerkt. Het duel stond eerst voor afgelopen zondag op de planning, maar vanwege een sneeuwstorm werd de wedstrijd door de NFL verschoven naar dinsdagavond.

Vooraf wisten de Eagles dat ze bij winstpartijen op de Vikings en op de Dallas Cowboys volgende week, en bij een nederlaag van de Atlanta Falcons of de Chicago Bears, ze een bye zouden ontvangen voor de eerste ronde van de play-offs. Die kans liep de ploeg van quaterback Michael Vick, die eerder op de dag te horen had gekregen dat hij zal starten voor de AFC gedurende de Pro Bowl in januari, dus mis.

,,We verdienden die bye absoluut niet hoe wij vandaag speelden,” vond Eagles-coach Andy Reid na afloop. ,,We waren de hele wedstrijd dramatisch. We coachten elkaar niet goed genoeg, we speelden niet goed genoeg. Ik vond het een regelrechte afgang.”

Voor Vikings-rookie Webb was daarentegen een mooi debuut. Naast de gescoorde touchdown was de vervanger van Favre ook nog eens goed voor 195 yards met 26 passes en zag geen enkele pass onderschept worden.

Foto: zimbio.com

Ook leuk om te lezen