Weaver maakt case voor All-Star start

Door

Jered Weaver liet gisteren zien waarom hij de starter moet zijn voor de American League in de All-Star Game volgende week. De righty van de Los Angeles Angels wierp zeven shutout innings tegen de Cleveland Indians.

Afgelopen zondag werd bekend wie zijn geselecteerd voor de All-Star Game in Kansas City. De startende werpers worden pas maandag wereldkundig gemaakt.

All-Star Game
Voor de American League maken Weaver, 2011 Cy Young en MVP Justin Verlander en Chicago White Sox werper Chris Sale aanmerking om de eer te krijgen de All-Star Game te starten. Weaver heeft een ERA van 2.13 en een no-hitter achter zijn naam dit seizoen. Zijn volgende start is zaterdag en dat zorgt er voor dat hij beschikbaar is voor manager Ron Washington in KC.

Verlander staat morgen op de werpheuvel en heeft door de in het verleden behaalde resultaten de meeste aanspraak op een start in de All-Star Game. Zijn ERA van 2.69 is bijna een halve punt slechter dan dat van Weaver, maar het is nog steeds uitstekend.

Ook Sale maakt aanspraak op een ASG start. De lefty zit midden in zijn eerste jaar als starter en doet het uitstekend met een ERA van 2.42. Hij heeft echter niet de naam van Weaver en zeker niet die van Verlander. Het is ook nog eens de vraag of hij beschikbaar is voor de ASG, aangezien hij ook zondag op de heuvel staat. De ASG is woensdag.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen