Weaver: ‘Als 85 miljoen niet genoeg is, dan ben ik behoorlijk dom’

Door

Dat Jered Weaver zijn contract bij de Los Angeles Angels vroegtijdig heeft verlengd, brachten we maandag al. Dinsdag gaf de 28-jarige echter tekst en uitleg over zijn handelen. Opmerkelijk aan deze deal is dat hij het advies van zijn zaakwaarnemer in de wind sloeg en daarmee mogelijk tientallen extra miljoenen aan zich voorbij heeft laten gaan.

In het honkbalwereldje is Scott Boras berucht. Hem wordt ook redelijk wat macht toegedicht. Als agent van vele MLB’ers weet hij als geen ander de hoofdprijs voor zijn spelers uit het vuur te slepen. Hij zou als het ware de schrijver kunnen zijn van Wu Tang’s Cream (Cash rules everything around me), want deze man weet  hoe en waar Abraham de mosterd haalt, en dat zijn vaak flink wat potten.

Maar zover hoefde het niet te komen, want Weaver was niet geïnteresseerd in de jackpot. Hij koos voor de zekerheid van ‘thuis’ en tekende daarom vijftien maanden voordat hij free agent zou worden een contract van ‘slechts’ 85 miljoen dollar. Daarmee is hij tot en met 2016 te zien in Anaheim.

,,Als 85 miljoen dollar niet genoeg is om mijn gezin en de komende generaties te verzorgen, dan ben ik behoorlijk dom. Hoeveel geld heb je eigenlijk nodig in het leven? Ik heb ook nooit voor het geld gespeeld. Ik speel het omdat ik ervan hou en vanwege de competitie. Het komt gewoon zo uit dat honkbal er nu voor zorgt dat ik voor de rest van mijn leven binnen ben”, luidde het ongewone commentaar van de pitcher.

Het zijn woorden die je zo goed als nooit hoort van een speler. Nou, is de vraag natuurlijk of je met 85 miljoen dollar voor nog eens vijf jaar baseball ook bekocht bent? Volgens Boras in ieder geval wel, want hij raadde aan om te wachten met zijn krabbel om in 2012 als free agent zijn marktwaarde volledig uit te nutten. Nu hebben de Angels in de ogen van Weaver’s agent een korting van het huis gehad. ,,Had ik meer kunnen krijgen? Nou en. Who cares.”

Zijn manager Mike Scioscia jubelde uiteraard over hun allesbehalve moneyhungry heuvelengel. ,,Zoals ik al tegen Jered heb gezegd, zal dit niet zijn laatste contract zijn, maar wij zeker blij dat we minimaal voor de komende vijf jaar van zijn diensten gebruik kunnen maken bij de Angels.”

Foto: thebiglead.com

Ook leuk om te lezen