Wat gaan de Bears doen met leider Kreutz?

Door

Er breekt een belangrijke week aan voor de Chicago Bears. De NFC-finalist moet knopen gaan doorhakken over de toekomst van liefst dertien spelers. De belangrijkste onder hen: center Olin Kreutz.

Kreutz is al een levenlang een vaste waarde op Soldier Field. Gedraft in de derde ronde in 1998, schopte hij het gedurende zijn twaalf seizoenen als Bear tot zes Pro Bowls. Maar hoewel hij het afgelopen seizoen een opleving kende, gaan de jaartjes zichtbaar tellen.

Chicago heeft echter tal (WR, OL, DT, S) van andere prioriteiten op het gebied van eventuele versterkingen, waardoor de club de 33-jarige Hawaiiaan het liefst nog een jaartje (of twee) zou willen vastleggen.

,,Iedere dag dat ik hier was, was Olin hier ook”, aldus coach Lovie Smith. ,,Ik geloof in hem. Hij is ons anker, onze onvoorwaardelijk leider. Niet alleen van de aanval, maar de leider van het hele team. Hij is enorm belangrijk binnen ons systeem.”

De verbintenis van Kreutz is inmiddels ten einde. Smith: ,,Maar ik denk dat Olin weet dat wij hem graag terugwillen.”

Kreutz is overigens niet de enige (basis)speler met een aflopend contract. Ook de linebackers Pisa Tinoisamoa en Nick Roach, defensive tackle Anthony Adams, punter Brad Maynard, safety Danieal Manning, receiver Rashied Davis en special-teamer Corey Graham zijn straks unrestricted free agents.

,,We willen zoveel mogelijk spelers opnieuw vastleggen. Maar dat moet financieel natuurlijk wel mogelijk zijn”, aldus Smith.

En dan is er natuurlijk nog de backup quarterback. Caleb Hanie’s optreden in de NFC-finale geeft hoop voor de toekomst, maar offensive coordinator Mike Martz wilde zich nog niet laten vastpinnen.

,,Geen idee. We zullen zien. Hoeven we ons nu nog niet druk om te maken.”

Ook leuk om te lezen