Wat brengt de toekomst voor Jim Tressel?

Door

Jim Tressel werd jarenlang gezien als een van de beste coaches in football. Zijn Ohio State Buckeyes, die hij leidde van 2001 tot 2011, waren een decennia lang een van de beste teams in college football en Tressel werd gezien als het meesterbrein achter dit succes.

Zijn imago en carriere liepen echter een lelijke deuk op toen eind vorig seizoen duidelijk werd dat er een aantal zaken rondom het Ohio State footballteam niet in de haak waren en dat Jim Tressel bewust had geprobeerd om dit verbergen van de NCAA en de media.

Hij betaalde de rekening voor deze beslissing en werd, samen met zijn sterspelers, voor meerdere wedstrijden geschorst. Ster QB Terrelle Pryor besloot daarop meteen te stoppen als college athlete en kwam via de supplemental NFL draft inmiddels terecht bij de Oakland Raiders.

Tressel mocht in eerste instantie blijven en werd door de NCAA voor slechts twee wedstrijd geschorst. Uit solidariteit met zijn spelers liet de coach zijn schorsing echter verlengen tot vijf wedstrijden, wat hem veel respect opleverde van zijn spelers en fans, maar werd weggehoond als schadebeperking door zijn critici.

Uiteindelijk besloot hij zelf op te stappen en op zoek te gaan naar iets nieuws, maar toen hij eenmaal door meerdere NFL teams was benaderd, kwam naar buiten dat de NFL had besloten om de schorsing van de geschorste spelers te handhaven in hun league. Pryor is daarmee ook de eerste vijf wedstrijd van het Raiders seizoen niet inzetbaar.

Over Tressel ontstond echter onduidelijkheid, maar zonder enig statement van de NFL of NCAA is inmiddels gebleken dat Jim Tressel´s baan bij de Indianapolis Colts als gameday consultant – normaal gesproken de baan van een stagiair – niet begint voor de zevende wedstrijd. Dit bleek op verzoek van de Colts, die geen risico wilden lopen met het binnenhalen van deze vroegere topcoach.

De vraag is echter nu in hoeverre Jim Tressel dit hele schandaal achter zich kan laten en of de Colts hem hebben gehaald om slechts video’s te bekijken of om uiteindelijk hem een betere functie toe te wijzen, want ondanks alle bedenkingen die er rondom Tressel zijn kan men niet ontkennen dat hij een van de betere college football coaches van het laatste decennium is en daarmee kan hij van enorme waarde zijn voor ieder team in de sport.

Foto: EntertainmentBuddha

2 Reacties
  1. Freek 6 jaar ago

    Zijn naam gaat pas gonzen als de conferences een paar wedstrijden onderweg zijn, en grote namen uit major-BCS een rukseizoen in de conference hebben. Dan denk ik dat Tressel interessant wordt voor collegeball. Zijn naam is nu even te heet om aan te raken.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen