Warriors winnen nipt bij Timberwolves

Door

Oklahoma City Thunder v Golden State WarriorsDe Golden State Warriors hebben zondag een nipte overwinning behaald op bezoek bij de Minnesota Timberwolves. Onder leiding van 6th man Jarrett Jack kwam de Warriors een flinke achterstand in het eerste kwart te boven: 100-99. Jack was goed voor 23 punten en ook David Lee had een groot aandeel in de zege door 22 punten te noteren. 

Golden State keek in het Target Center in Minneapolis na het eerste kwart tegen een achterstand van veertien punten aan, maar kon door wat fortuinlijke beslissingen van de scheidsrechters toch nog net genoeg in de buurt blijven van de Timberwolves. Dankzij een aantal rake vrije worpen en gemiste schoten van de Wolves konden de Warriors alsnog de zege binnenslepen. Luke Ridnour kon in de laatste seconde met een runner nog voor een thuiszege zorgen, maar de point guard miste terwijl de klok afliep.

Bij Minnesota werd Ricky Rubio de eerste speler die dit seizoen in de NBA meer dan tien punten, tien assists, zes rebounds en zes steals noteerde. De Spaanse point guard eindigde de wedstrijd uiteindelijk met zestien punten en elf assists. Ook Derrick Williams speelde een goede wedstrijd voor de Wolves (23 punten, twaalf rebounds), maar het was niet genoeg om er met de overwinning vandoor te gaan.

Vooral het aantal gemiste driepunters brak de Wolves op. Het team van Rick Adelman miste tien van de elf keer dat ze het probeerden van achter de driepuntslijn. De Warriors wisten wel zeven afstandschoten voor drie punten in de basket te mikken.

Ook leuk om te lezen