Warriors nemen legende West in dienst

Door

De Golden State Warriors hebben Jerry West aangenomen om bij hen te werken als raadgever en lid van de uitvoerende raad. West zal de staf en zakelijke kant van het team ondersteunen. Een van de meest gerespecteerde mensen in de NBA zal nu werken voor de één van de minst succesvolle franchises.

,,Zijn verwezenlijkingen in deze business als zowel een speler en een stafmedewerker zijn bijna niet te beschrijven,” zei nieuwe eigenaar Joe Lacob. ,,Het is simpelweg een winnaar, en om eerlijk te zijn, je kan er nooit genoeg van hebben in je organisatie.”

De Hall of Famer was 14 maal All-Star met de Los Angeles Lakers en is de persoon in het logo van de NBA. Hij was 18 jaar actief als general manager van de Lakers en werkte vijf jaar in de staf van de Memphis Grizzlies. Beide organisaties bouwde hij van het begin op naar successen.

West maakt deel uit van de nieuwe staf die als doel heeft de ploeg terug naar de play-offs te brengen. Sinds 1994 lukte het de Warriors maar één keer om in de play-offs te komen. Ze zijn ook op zoek naar een nieuwe coach nadat het contract van Keith Smart niet werd vernieuwd.

,,Ik ben echt blij met iemand van zijn kaliber in onze organisatie,” zei mede-eigenaar Gruber. ,,Hij heeft respect verdiend bij iedereen in de NBA. Zijn gevoel voor business zal ons zeker helpen. Zijn loopbaan is echt fantastisch te noemen en zijn naam alleen is een synoniem voor winnen en succes.”

Foto: generationysports.com

 

Ook leuk om te lezen