Warriors kiezen voor ‘rookie’ Jackson als headcoach

Door

De Golden State Warriors hebben een interessante keuze gemaakt bij het benoemen van de nieuwe headcoach. Mark Jackson zal met ingang van het nieuwe seizoen de scepter zwaaien bij de Warriors. Hij wordt daarmee de opvolger van Keith Smart, die eind april aan de kant werd geschoven.

Het is opvallend dat juist die ploeg, die sinds 1994 slechts één keer de playoffs wist te bereiken, deze 46-jarige oud-speler benoemt als headcoach. Jackson heeft namelijk nog geen enkele ervaring als headcoach in de NBA.

Larry Riley, de general manager van de Warriors, benadrukte bij de bekendmaking van de nieuwe headcoach waarom juist de keuze op Jackson was gevallen. ,,We wilden graag iemand hebben die een frisse aanpak zou hebben en daarnaast ook kan bogen op genoeg ervaring als speler. Daarnaast denken wij dat Mark een gerespecteerd man is in de NBA en die met zijn achtergrond een absolute meerwaarde zal zijn voor onze organisatie.

Ondanks het gebrek aan ervaring tekende Jackson dinsdag een driejarig contract ter waarde van zes miljoen dollar. Daarnaast hebben de Warriors een eenzijdige optie om het contract na die termijn met nog één jaar te verlengen.

Jackson speelde zeventien seizoenen in de NBA voor onder meer de Indiana Pacers, Denver Nuggets en Houston Rockets. De laatste jaren was hij werkzaam als commentator voor ABC en ESPN gedurende NBA wedstrijden.

,,Het is een hele grote kans voor mij en ik ben blij dat ze die mij gunnen. Het doel voor de komende jaren wordt heel simpel: we moeten ons gaan kwalificeren voor de playoffs,” aldus de kersverse nieuwe headcoach van de Warriors.

Foto: bleachreport.net

Ook leuk om te lezen