Warriors en Thunder blijven in leven

Door

BannerPlayoffs

Het motto voor komende zaterdag? ‘The winner takes all’. Eerder op de avond forceerde Indiana op bezoek bij Atlanta al een Game 7 en zowel Golden State als OKC volgde het goede voorbeeld van de Pacers. De Warriors hielden na een hectische slotfase in eigen huis stand tegen de Clippers, 100-99. Een getergde Kevin Durant leidde zijn Thunder naar de overwinning in Memphis, 104-84. Drie Game 7’s zaterdag, get your popcorn ready!

De luidruchtige Warriors-fans kregen in de Oracle Arena een wedstrijd voorgeschoteld met veel gemiste schoten en fouls. Beide ploegen hadden een schotpercentage van onder de 40%. Daarnaast moesten Blake Griffin, J.J. Redick en David Lee al vroegtijdig plaatsnemen op de bank met zes fouls.
Onder aanvoering van Steph Curry (24 punten), Draymond Green (veertien punten, veertien rebounds) en Andre Iguodala (vijftien punten) bouwden de Warriors met nog tweeënhalve minuut te spelen een voorsprong op van zeven punten, 96-89. LA kwam snel terug maar zag de comeback niet bekroond worden door in de laatste minuut drie schoten op een rij te missen, waardoor de ploeg van coach Doc Rivers al weer de 17de nederlaag in de laatste 20 duels op bezoek bij Golden State leed. Bij LA kon Griffin (zeventien punten) weinig potten breken, wel zijn eigen enkels:

 

Durant is wel degelijk betrouwbaar
Mr. Unreliable? ‘Ik dacht het niet’, moet Kevin Durant ongewtijfeld hebben gedacht toen hij afgelopen nacht zijn Oklahoma City Thunder in Game 6 behoedde voor uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs tegen de Grizzlies, 104-84. KD kwam in Memphis tot 36 punten en tien rebounds op een dag dat de lokale krant in Oklahoma City hun superster en MVP betitelde als iemand waar je niet op kunt rekenen. Durant gaf zelf na afloop niet toe dat het motiverend had gewerkt, maar dat gelooft natuurlijk niemand.

Terug naar de wedstrijd, waar deze keer geen overtime aan te pas hoefde te komen om het duel beslissen. De voorgaande vier keer gebeurde dat wel, een record. OKC nam al vroeg het heft in handen. Durant schoot uit de startblokken met veertien punten in het eerste kwart, de Thunder leidde bij rust met vijftien punten en gaven die voorsprong niet meer uit handen. Russell Westbrook noteerde 25 punten en negen rebounds. Een aderlating voor de Grizzlies was de blessure voor Mike Conley die in het derde kwart zijn hamstring verrekte. Conley probeerde het nog wel, maar moest al snel de kleedkamer en keerde niet meer terug. Hij is een vraagteken voor Game 7.

Het belangrijkste verschil met de voorgaande wedstrijden? In elk van de laatste vier duels hield Memphis OKC telkens onder een schotpercentage van 40%. Ditmaal schoot de Thunder 49% raak. Oh, en verdedigend zat het ook wel goed. Serge Ibaka en Steven Adams noteerden gezamenlijk liefst negen blocks, Adams had er vijf:

Al zin in zaterdag? Wij in elk geval wel!

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Joost 6 jaar ago

    Goed snel spel van OKC. Daar kan memphis niet tegen op basketballen. Ik heb eindelijk weer eens genoten van de thunder vannacht.

    Niet dat de wedstrijden hiervoor niet leuk waren. Maar daar zat het in de spann

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen