Wannstedt wordt nieuwe assistent bij Bills

Door

De Buffalo Bills hebben Dave Wannstedt aangenomen als nieuwe assistent coach. Bij de Bills zal hij worden herenigd met goede vriend en collega Chan Gailey, die er nu head coach is.

Dave Wannstedt heeft al veel ervaring in de NFL als coach. Tussen 1993 en 1998 was hij head coach van de Chicago Bears, tussen 2000 en 2004 bij de Miami Dolphins. Na zijn avonturen in de NFL werd hij head coach van de University of Pittsburgh.

Wannstedt komt de verdediging van Buffalo versterken. Tijdens het afgelopen seizoen hadden ze de slechtste verdedigingsrecord in de NFL. In totaal kregen ze 2714 yards tegen en maar liefst in 8 wedstrijden wist de running back van de tegenstander meer dan 200 yards terreinwinst te boeken.

Chan Gailey en Wannstedt komen in een omgekeerde wereld terecht. Toen Wannstedt head coach werd van de Dolphins in 2000 huurde hij Gailey in als offensive coördinator. Wannstedt is meer dan tevreden om terug te werken met hem. ,,Chan had succes overal waar hij coach was. Ik weet wat hij waard is als coach, ik weet waar hij in gelooft en omdat ik nog met hem gewerkt heb in Miami weet ik dat hij de winnaarsmentaliteit heeft,” zei Wannstedt. “Het was zeer belangrijk voor mij om hem als assistent te hebben in Miami, zeker de eerste twee jaren. Het was alsof we twee head coaches hadden.”

Wannstedt heeft ook twee kampioenschappen op zijn resumé. In 1987 won hij als defensive coördinator het kampioenschap met de universiteit van Miami en in 1993 won hij de Super Bowl met de Cowboys, ook als defensive coördinator.

Foto: media.lehighvalleylive.com

Ook leuk om te lezen