Wakefield op weg naar tweede mijlpaal binnen een week

Door

Zonder er zelf erg in te hebben, gooide Tim Wakefield zich afgelopen zondag de geschiedenisboeken in. De picther was just doing his job, zoals ze dat in Amerika zeggen. Maar na zijn vierde strikeout in de met 12-8 gewonnen partij tegen de Seattle Mariners attenteerden zijn teammaten en de Fenway-bezoekers hem wel op zijn 2000ste drieslag voor de Red Sox.

Linksvelder Mike Carp was Wakefield’s derde nul in de zesde inning. Hij kon het slagperk verlaten met een called strikeout. Terwijl de geroutineerde werper op weg was naar de dugout stond catcher Jarrod Saltalamacchia hem op te wachten. Hij reikte Wake de hand en overhandigde hem de bal. Op dat moment besefte de veteraan totaal niet waarom zijn ploeggenoot dit deed, totdat zijn ballenvanger hem influisterde welke mijlpaal hij zojuist bereikt had.

,,Het was erg special en emotioneel voor mij”, gaf de 44-jarige knuckleballer aan. ,,Dat zij stilstonden bij dit feit, terwijl ik geen idee had wat er aan de hand was. Salty kwam op me aflopen en ik had zoiets van: ‘he, wat is er aan de hand?’ Toen zei hij ‘gefeliciteerd met 2000 strikeouts.’ Het was best een coole dag voor mij.”

Naast de felicitaties van de technische staf en zijn teammakkers trakteerde Fenway Park hem op een staande ovatie. ,,Dat was ook pretty cool”, aldus Wakefield die het publiek bedankte door zijn pet af te nemen.

Daarmee vierde Wakefield alvast een mijlpaal. Vannacht, wanneer de Red Sox aantreden tegen de Chicago White Sox, kan hij zijn 200e win van zijn loopbaan behalen. Geen eenvoudige opgave, aangezien de White Sox de voorgaande zes wedstrijden winnend af wisten te sluiten tegen de Bostonians.

Voor Wakefield (6-3, 5.15 ERA) zal het zelf ook lastig worden, aangezien zijn laatste overwinning tegen de ploeg uit Chi-Town alweer dateert van 25 augustus 2007.

Wakefield is sinds 1995 speler van de Boston Red Sox. In iets minder dan 17 jaargangen tijd stuurde hij 2000 slagmensen met drieslag terug. Alleen Roger Clemens heeft meer strikeouts op z’n naam staan voor de Fenwaybewoners. De legendarische pitcher eindigde op een totaal van 2590. In zijn eerste twee jaar bij de Pittsburgh Pirates (1992 en 1993) wierp Wake ook nog eens 110 strikeouts.

,,Iedere mijlpaal die je bereikt, moet je rangschikken en 2000 strikeouts vind ik een aardig hoog totaal. Het is veelzeggend als je zoals ik lang op één plek bent gebleven. In mijn carrière heb ik ups en downs gekend, maar heb ik het wel zeventien jaar volgehouden.”

Foto: nhregister.com

1 Reactie
  1. Darch 9 jaar ago

    Not in our house!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen