Wade verklaart zichzelf volledig fit voor game 6

Door

Blessure? Nee, sorry daar wilde Dwayne Wade het na game 5 niet over hebben, want de leider van de Miami Heat praat niet over kwetsuren. Daarnaast is er ook niets aan de hand. Net zoals Dirk Nowitzki is Flash niet van plan zich te laten hinderen door welk fysiek ongemak dan ook.

,,Hij zal klaar zijn om te spelen”, sprak Erik Spoelstra vol overtuiging. Wade deed zaterdag voor het grootste gedeelte mee aan de training. Na afloop verklaarde de MVP van de NBA Finals in 2006 zich volledig fit. ,,Dit is gewoon een nieuwe dag waarop ik me laat behandelen en mijn rust pak”, zei Wade zaterdag.

Miami heeft zijn superster broodnodig. D-Wade is de motor van het team. Aanvallend is hij belangrijk. Hij is topschutter van de Heat met een gemiddelde van 23,7 punten in deze eindstrijd. En in verdedigend opzicht houdt hij de andere Heatles scherp.

Alles wat Miami een warm hart toedraagt, kreeg de schrik om het hart toen D-Wade in het eerste kwart gemangeld werd in de paint van de Mavs. Na deze botsing met Brian Cardinal vertrok hij naar de kleedkamer, waar hij zich liet behandelen aan zijn gekwetste linkerheup. In het tweede kwart kwam hij terug, maar direct na rust was hij toch weer achtergebleven. Ook nu kwam hij terug op het laminaat.

Ondanks een gebelgde heup noteerde hij alsnog 23 punten, 8 assists, 2 steals en 2 rebounds.

Foto: media-3.web.britannica.com

2 Reacties
  1. Hoopsjunk 6 jaar ago

    Wade is hurting the Heat! Hij houdt de bal veel te veel in zijn eigen handen. Ja de cijfers zijn mooi, maar het spel komt tekort!

    • Steef 6 jaar ago

      Pardon? Zonder deze Wade was het allang over en sluiten geweest. Hij durf tenminste verantwoordelijkheid te nemen…

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen