Wade kijkt al maand geen ESPN meer

Door

Van verliezen word je sterker en leer je uiteindelijk meer dan winnen. Mooie clichés die winnaars uit kunnen spreken, want echte sportmensen die een nederlaag moeten slikken, zijn daar kapot van. Derrick Rose leefde lang als en kluizenaar na de uitschakeling tegen Miami Heat in de playoffs. En Dwayne Wade op z’n beurt mijdt al een maand lang de televisie.

Waarom jezelf kwellen met pijnlijke beelden? Daar heeft Wade sinds de Heatles op 12 juni verslagen van het veld afliepen geen behoefte aan. ,,Als je verliest, dan blijft het altijd steken”, stelt D-Wade. ,,Voor mij was het de eerste keer dat ik de finals verloor. Dan is het overduidelijk dat het pijn doet.”

Dus in huize Wade staan de sportkanalen al een tijdje niet meer op. Wat je niet ziet, is er ook niet. ,,Ik heb al heel lang niet meer naar ESPN gekeken. Sorry ESPN. Ik ben geen gek op die zender, maar ik vind het moeilijk om naar basketbal te kijken, terwijl ik altijd naar basketbal keek.”

Daarnaast heeft de spelleider van Miami Heat zich ook met andere zaken kunnen vermaken. Een modeshowtje in Italië en Frankrijk en bijvoorbeeld een basketbalkamp in Chicago. Hij heeft z’n zinnen al kunnen verzetten.

Zelf vindt Wade ook dat hij de knop om moet zetten. Inderdaad moet leren van het verlies. ,,We hebben ook nog heel wat basketbal in ons. We krijgen nog wel een kans op het kampioenschap.”

Hoewel hij niet terug wil kijken naar de beelden, omdat dat zout in z’n wonden strooien is, wil de guard wel praten over het afgelopen seizoen. Hierin kwam de grondig verbouwde ploeg met belangrijkste nieuwkomers LeBron James en Chris Bosh net tekort in de NBA Finals tegen de Dallas Mavericks. En dat ondanks een 2-1 voorsprong in de series.

Met drie sterspelers in hun midden en een brei aan grote woorden van de Heat zelf staan de heren toch zonder ring. Is de conclusie dan dat 2010-2011 en mislukt seizoen is? ,,We begrijpen dat we gefaald hebben gefaald hebben, maar ieder team dat de titel niet gewonnen heeft, heeft gefaald”, maakt Wade zich er enigszins makkelijk van af.

,,Maar de dingen die we gedaan hebben, zijn niet gewist. We snappen wat we gedaan hebben als nieuw team. We hebben gewoon een goed jaar gehad. We hebben een verdomd goed jaar gehad en als we het kampioenschap hadden gewonnen, dan was het een ongelooflijk jaar geweest.”

Foto: news.tvoneonline.com

Ook leuk om te lezen