Waanzinnig weeksalaris moet Gerrard naar Los Angeles lokken

Door

steven

Deze week maakte Gerrard bekend dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Liverpool. Waar Gerrard volgend seizoen zal spelen is nog niet bekend, maar dit wordt zo goed als zeker een club uit de MLS.

Enkele clubs hebben reeds interesse getoond in Gerrard, maar LA Galaxy lijkt toch de beste papieren te hebben om de Engelse-middenvelder te contracteren. Bij de club uit Hollywood zou de oud-Engels international een weeksalaris van circa 155.000 euro kunnen verdienen.

Niks te melden

Steven Gerrard wordt dus in verband gebracht met een transfer naar LA Galaxy, maar voorzitter Chris Klein wil dat echter niet bevestigen: “Er is niets te melden. We zeggen niets over spelers die niet bij ons onder contract staan. Zo doen we dat al heel lang”

crhis klein
Chris Klein wilde nog weinig vertellen over de eventuele komst van Gerrard

Beckham vleit Gerrard voor Amerikaans avontuur

Bij LA Galaxy moet Gerrard de opvolger worden van David Beckham, en de twee hebben alreeds gepraat over een avontuur in Amerika. Beckham zou Gerrard positieve verhalen hebben verteld, en dat zou zijn beslissing gemakkelijker gemaakt hebben.

Nog altijd is ook New York Red Bulls in de race om de handtekening van de middenvelder van Liverpool, maar ziet het er naar uit dat LA Galaxy spoedig de komst van Gerrard zal bekendmaken.

beckam
Gerrard en Beckham vormden samen jarenlang het middenveld van Engeland

Korte terugkeer bij Liverpool behoort tot de mogelijkheden

Met een overgang naar de MLS is het niet helemaal uitgesloten dat Gerrard nooit meer zal spelen voor Liverpool. Mogelijk keert de middenvelder begin 2016 terug bij Liverpool, voor een huurperiode van een kleine 2 maanden.

In het verleden deden spelers als Thierry Henry (Arsenal) en Robbie Keane (Aston Villa) dit ook. Omdat de MLS tussen eind december en maart stil ligt, kan Gerrard in januari en februari weer terugkeren bij Liverpool. Of de dan 35-jarige Engelsman hier van gebruik zal maken wordt later bekendgemaakt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen