‘Vrije Burress gaat naar de Eagles’

Door

Aanstaande maandag is het zover: dan komt voormalig New York Giants wide receiver Plaxico Burress vervroegd vrij wegens goed gedrag. Een terugkeer naar de Meadowlands lijkt vrijwel uitgesloten, maar een rentree in de NFL is dat zeker niet. De Philadelphia Eagles lijken de voornaamste gegadigde om hem in te lijven.

In november van 2008 had Burress zich met een wapen op zak in een New Yorkse nachtclub begeven. Het wapen ging niet alleen (per ongeluk) af, maar Burress werd door de kogel ook nog eens in zijn been geraakt. De wide receiver bekende een half jaar later schuld aan verboden wapenbezit, en werd daarop veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

Commissaris Roger Goodell liet eerder al weten dat Burress wat hem betreft welkom is om terug te keren in de NFL. Een terugkeer naar de Giants kan hij echter op zijn buik schrijven, weet Burress’ boezemvriend Brandon Jacobs. ,,Plaxico zal niet terugkeren naar New York”, aldus de running back. ,,Dat is absoluut uitgesloten.”

Hoewel de Giants Burress een paar maanden na het schietincident ontsloegen, heeft de club zich – althans publiekelijk – nimmer uitgesproken tegen een terugkeer van de receiver naar de Meadowlands. Coach Tom Coughlin is echter nooit een fan van Burress geweest.

Nee, Jacobs, die Burress wekelijks opzocht in Oneida Correctional Facility in Rome, NY, weet het zeker: zijn vriend aast op een contract bij de Philadelphia Eagles, en dat gaat ervan komen ook ,,Plax komt uit Virginia, net zoals Eagles quarterback Michael Vick”, aldus Jacobs. ,,Ze hebben beiden bovendien dezelfde dingen meegemaakt. Hij denkt daarnaast dat er in Philly iets te winnen valt. Hij wil een nieuwe start, maar dan wel bij een club waar hij meteen voor een Super Bowl-ring kan gaan.”

Geruchten willen dat de liefde tussen Plaxico Burress (33) en de Philadelphia Eagles wederzijds is. Bij de ploeg van Michael Vick, die met DeSean Jackson en Jeremy Maclin al twee jonge startende wide receivers heeft, zou de bajesklant in alle rust aan een terugkeer kunnen werken.

Verschillende Giants, zoals Justin Tuck, hebben de hoop op een terugkeer van Burress naar New York nog niet opgeven. ,,Ik blijf me sterk maken voor Plax”, aldus Tuck, maar Jacobs weet wel beter. En leuk vindt hij het niet: ,,Ik haat het om hem naar Philadelphia te zien gaan. Als je ziet wat zij straks aanvallend allemaal op het veld kunnen brengen, dan word je daar niet vrolijk van.”

Foto: inyobusiness.com

1 Reactie
  1. Dennis 6 jaar ago

    Als Plax een voetballer was geweest, was die 100% zeker naar de Gunners gegaan!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen