Voracek blijft ongedeerd na auto-ongeluk

Door

Pittsburgh Penguins v Philadelphia Flyers

Jakub Voracek is bij een auto-ongeluk in zijn thuisland Tsjechië met de schrik vrijgekomen. De aanvaller van de Philadelphia Flyers reed zijn Ferrari California in puin bij een ongeluk waarbij een truck was betrokken. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel.

Voracek, met 22 doelpunten clubtopscorer in een verder teleurstellend seizoen namens de Philadelphia Flyers, reed volgens de Tsjechische politiewoordvoerster Michaela Novakova met hoge snelheid over de weg toen een vrachtwagen op de linker-rijbaan ging rijden om een tragere weggebruiker in te halen. Voracek kon niet meer op tijd remmen en drukte zijn wagen in de linkerzijkant van de vrachtwagen. Voracek bekende ter plaatse schuld voor te hard rijden en kon daardoor gelijk een boete betalen van ruim 3 miljoen Tsjechische kroon. Dat komt, omgerekend in euro’s, neer op €115.000. Dit bedrag bestaat onder andere uit de te vergoeden schade aan de vrachtwagen, een boom en een telefoonpaal.

Flyers-GM Paul Holmgren heeft in een korte verklaring gezegd dat hij met Voracek heeft gesproken na het incident en dat hierin bleek dat de Tsjech ongedeerd is gebleven na het ongeluk. Het incident doet denken aan de crash van Lubomir Visnovsky, vandaag ruim 9 maanden geleden, die bij een ongeluk op de Slovakiaring eveneens ongedeerd bleef.

voracek car

Foto: Getty Images; sport.cz

Ook leuk om te lezen