Voorbeschouwing: WWE NIGHT OF CHAMPIONS

Door

WWE Championship Match
CM Punk (C) vs. John Cena
CM Punk is 301 dagen WWE Champion en de laatste keer dat hij zijn Championship mocht verdedigen in een pay-per-view main event was tijdens TLC in december 2011, toen Cena een avond vrij had… Daarmee heb je ook meteen het verhaal tussen deze twee absolute Superstars. Punk wil respect en Cena zegt dat je respect moet verdienen. Punk heeft volgens John Cena het hele jaar een onderschikte rol gespeeld, ondanks het feit dat hij sinds Survivor Series 2011 WWE Champion is. Vorig jaar stonden deze twee mannen tijdens Money in the Bank en SummerSlam tegenover elkaar en wisten ze, vooral tijdens Money in the Bank, een meesterwerk neer te zetten. Inmiddels is de rol van Punk aan het veranderen van fan favorite naar bad guy (een rol die beter bij hem past) en is hij een samenwerking aangegaan met Paul Heyman. “I’m a Heyman guy”. Punk en Heyman is een fantastisch duo! Samen zijn ze in staat om must see TV te creëren en het publiek tot waanzin te drijven. John Cena heeft de WWE Championship niet nodig om populair te zijn. Cena is zonder twijfel ‘the face of the WWE’. Ik voorspel dat Punk wint tijdens Night of Champions na ingrijpen van… The Big Show, ook een Heyman Guy (remember Survivor Series 2002?). Dankzij het ingrijpen van The Big Show heb je ook meteen een verhaallijn voor een Punk vs. Cena rematch tijdens de volgende pay-per-view show Hell in a Cell. CM Punk kan zich de komende maanden als WWE Champion verder ontwikkelen tot een onuitstaanbare galbak die op zoek is naar respect. Vanaf november kan de built-up naar de WWE Championship match tussen The Rock en Punk tijdens de Royal Rumble 2013 beginnen. Tijdens de Royal Rumble zal The Rock de WWE Championship winnen van Punk, na een fenomenale run van 14 maanden.

World Heavyweight Championship Match
Sheamus (C) vs. Alberto del Rio
Sheamus en Del Rio staan opnieuw tegenover elkaar tijdens een pay-per-view show. De matches tussen Sheamus en Del Rio zijn meer dan prima maar het is tijd om deze twee uit elkaar te halen. Beide Superstars missen momenteel een ‘edge’ en een intrigerende verhaallijn. Tijdens Night of Champions verwacht ik wederom een goede match, die via submission (Texas Cloverleaf) wordt gewonnen door de Celtic Warrior. Daarna wordt het interessant… ik voorspel dat Mister Money in the Bank, Dolph Ziggler naar de ring sprint , zijn MITB-contract aan de scheidersrechter overhandigt en de World Heavyweight Championship wint! Omdat Ziggler eerder op de avond heeft verloren tegen Orton verwacht ik dat hij zijn World Heavyweight Championship maandag tijdens Raw moet verdedigen tegen The Viper, daar pakt hij zijn eerste overwinning als World Heavyweight Champion.

WWE Tag Team Championship Match
R-Truth & Kofi Kingston (C) vs. Kane & Daniel Bryan
Arme Darren Young & Titus O’Neil… Het leek erop dat The Prime Time Players de WWE Tag Team Championships zouden winnen, maar toen was daar opeens het onwaarschijnlijke (comedy) duo Kane en Daniel Bryan. Young & O’Neil zijn dus hun title shot kwijt en mogen vanavond/vannacht backstage kijken hoe Kane & Bryan ‘hun’ titels winnen. De komende weken kunnen we genieten van de anger mananagment avonturen van de nieuwe Tag Team Champions Kane & Daniel Bryan.

United States Championship Match
Antonio Cesaro (C) vs. Winnaar van de Battle Royal: Zack Ryder
Antonio Cesaro staat op het punt om (echt) door te breken in de WWE. Ik verwacht een prima ‘showcase’ match waarin de sensatie uit Zwitserland kan laten zien wat hij kan tegen Zack Ryder. Het is te vroeg om de US Championship te verliezen, Cesaro zal deze match op overtuigende wijze winnen.

Divas Championship Match
Layla (C) vs. Kaitlyn
Kaitlyn verliest tijdens de show haar plek aan Eve Torres. De winnares van de TV show Stars earn Stripes verslaat Layla, die totaal niet heeft kunnen overtuigen als Divas Champion, in een korte match. Eve is na vanavond de nieuwe WWE Divas Champion.

Intercontinental Championship Match
The Miz (C) vs. Rey Mysterio vs. Sin Cara vs. Cody Rhodes
Van drie (The Miz, Rey Mysterio en Cody Rhodes) van de vier deelnemers aan deze match weet je dat ze altijd garant staan voor een uitstekende performance. De grote vraag is hoe het Sin Cara vergaat in deze Four Way Match. Sin Cara heeft grote moeite met de overgang van de Mexicaanse Lucha Libre style naar de WWE style. Ik verwacht dat de aanwezigheid van Rey Mysterio een positieve invloed zal hebben op de performance van Sin Cara. The Miz pint Rey Mysterio met een Skull Crushing Finale en blijft Intercontinental Champion.

Randy Orton vs. Dolph Ziggler
Dolph Ziggler staat op het punt om de volgende stap in zijn carrière te zetten en gaat dat volgens mij vanavond/vannacht doen, maar niet in deze match. Randy Orton weet Mister Money in the Bank, na een prima back and forth match, te verslaan met de RKO. Maar de avond is nog niet voorbij voor Ziggler…

WWE on YouTube Pre-Show Battle Royal – United States Championship #1 Contender
Zack Ryder wint de Battle Royal en mag tijdens Night of Champions aantreden tegen United States Champion Antonio Cesaro.

Ook leuk om te lezen