Voorbeschouwing NHL play-offs: Boston Bruins

Door

Nu de NHL-competitie ten einde is, zal de play-offstrijd weer helemaal los gaan barsten. Uit beide conferences hebben de beste acht teams zich voor deze play-offs geplaatst en deze teams nemen het via best-of-seven-wedstrijden tegen elkaar op. Allereerst vindt er een strijd binnen de conferences plaats. In drie wedstrijdrondes wordt bepaald wie de sterkste is van de Eastern Conference en wie van de Western Conference.

Deze twee teams winnen niet alleen respectievelijk de Prince of Wales Trophy en de Clarence S. Campbell Trophy, ze nemen het ook tegen elkaar op in de grootste ijshockeywedstrijd van het jaar, de best-of-seven-strijd om de Stanley Cup.

Per conference zullen we hier aandacht besteden aan de grootste kanshebbers om de Stanley Cup-finale te halen. Dinsdag schonken we aandacht aan de Vancouver Canucks, de Detroit Red Wings en de San Jose Sharks uit de Western Conference als kanshebbers.

Vandaag staat de Eastern Conference op het programma. Eerder vandaag trapten we af met de Washington Capitals en de Philadelphia Flyers. Nu is het tijd voor de Boston Bruins.

Boston Bruins

De Bruins hebben zich voor de trade deadline goed weten te versterken met onder anderen Rich Peverley en Tomas Kaberle. Hiermee legden zij de basis voor een sterke eindfase van de competitie en werd uiteindelijk zelfs de titel in de Northeast Division binnengesleept.

Het team van de Bruins bestaat uit een gebalanceerde mix van jong en oud, waarbij oudgediende Mark Recchi als een soort vaderfiguur fungeert.
Het sterkste punt van Boston is waarschijnlijk de verdediging. Met spelers als captain Zdeno Chara, die altijd op het randje speelt en niet schroomt om er overheen te gaan, Dennis Seidenberg en Kaberle kreeg de ploeg de minste tegendoelpunten van de Eastern Conference.

Een belangrijk onderdeel van deze ijzersterke verdediging is natuurlijk goalie Tim Thomas, die door velen wordt gezien als de beste goalie binnen de NHL. Hier valt zeker wat voor te zeggen want Thomas is na het seizoen de league leader op het gebied van save percentage en minste doelpunten tegen per wedstrijd.

In de eerste ronde van de play-offs neemt Boston het op tegen de Montreal Canadiens en dit wordt een echte clash tussen rivalen. Het incident eerder dit seizoen waarbij Montreal-speler Max Pacioretty door toedoen van Boston-verdediger Zdeno Chara zwaar geblesseerd raakte, maakt deze confrontatie natuurlijk extra gevoelig.

Montreal zal wraak willen terwijl Boston wil aantonen dat het weer bij de beste ploegen van de NHL behoort. Vuurwerk lijkt dus verzekerd.

Foto: cdn.nhl.com

Ook leuk om te lezen