Voorbeschouwing NFC play-offs: Packers-Falcons

Door

In hun eerste wedstrijd van de NFC play-offs nemen de Atlanta Falcons het op tegen de Green Bay Packers. Atlanta eindigde het seizoen als nummer 1 in de National Football Conference, als groepswinnaar van de NFC South voor de New Orleans Saints. De Falcons (13-3) verloren dit slechts van de New Orleans Saints, Cleveland Browns en Pittsburgh Steelers.

Het is de tweede maal dit seizoen dat deze teams elkaar tegenkomen. In de eerste ontmoeting trokken de Falcons aan het langste eind, dankzij een field goal van Matt Bryant op het eind van de wedstrijd wonnen ze met 20-17.

Beide quarterbacks hadden opmerkelijk weinig moeite om de verdediging van de tegenstander te ontzien. Aaron Rodgers, quarterback van de Packers, gooide voor maar liefst 344 yards en een touchdown terwijl Matt Ryan, positiegenoot van Atlanta, 24 van de 28 mogelijke passen op doelwit gooide voor 1 touchdown. De rushing defense van Atlanta deed het net iets beter dan die van Green Bay en geen van beide teams had een sack.

De Packers hebben er al een zware partij tegen Philadelphia Eagles opzitten. De Cheeseheads wonnen afgelopen weekend verrassend met 21-16 en Rodgers speelde een dijk van een wedstrijd,. Hij was goed voor 180 yards en 3 touchdowns.

Hun defense hield Philadelphia tot amper 91 rushing yards. De defensive backs van Green Bay zullen zaterdag wide receiver Roddy White en tight end Tony Gonzalez onder controle moeten houden, want White is al het hele seizoen een plaag voor elke verdediging, terwijl Gonzalez er steeds staat als er een first down moet gehaald worden.

De offensive line zal rekening moeten houden met de blitzgrage defense van Green Bay, onder leiding van Packers’ linebacker Clay Matthews.

De winnaar van deze wedstrijd neemt het in de conference finals op tegen de winnaar van de Seattle Seahawks tegen de Chicago Bears.

Zie hier de eerdere ontmoeting dit seizoen tussen de Packers en de Falcons

Foto: boston.com

Ook leuk om te lezen