Voorbeschouwing NFC Championship Game: Packers-Bears

Door

De oudste rivaliteit van de NFL krijgt er zondag nog een hoogtepunt bij. In Soldier Field in Chicago nemen de Bears het op tegen de Green Bay Packers om uit te maken wie het in de Super Bowl mag waarmaken voor de NFC. Dit wordt de derde confrontatie van het seizoen tussen beide teams en na twee duels is de stand 1-1.

Door de Bears te kloppen in de laatste wedstrijd van het seizoen stelden de Packers hun ticket om de play-offs veilig. In de eerste ronde kwam Green Bay de Philadelphia Eagles tegen, waar quarterback Aaron Rodgers drie touchdownpassen gooide en de fans van Philly een zure avond liet beleven. Maar het werd enkel nog mooier voor de Cheeseheads. In de divisional play-offs vernederden ze de Atlanta Falcons, één van de absolute uitblinkers van het reguliere seizoen. Het werd 48-21en Rodgers gooide wederom 3 touchdownpassen. In twee wedstrijden in de play-offs gooide hij 6 touchdownpassen, 546 yards en geen onderscheppingen.

De Bears wonnen vrij makkelijk van de Seattle Seahawks in Chicago. Na de eerste helft stond het 21-0, mede door een rushing en passing touchdown van Bears-quarterback Jay Cutler. De Seahawks kwamen in het vierde kwart nog furieus opzetten, maar het leed was al geleden: eindscore 35-24. Zelf Marshawn Lynch kon geen mirakels meer uit zijn mouw schudden. Cutler eindigde de wedstrijd met twee touchdownpassen en twee rushing touchdowns, waarmee hij een van de weinigen is die dat ooit deed in de play-offs. Bears-defensive end Julius Peppers had maar twee tackles tijdens de wedstrijd maar zijn constante druk op Seahawks quarterback Matt Hasselbeck was wel een van de redenen dat de ‘Hawks niets betekenden in de eerste helft.

De defense en quarterback van Green Bay zijn van een heel ander kaliber dan die van de Seahawks. Chicago heeft het voordeel dat ze dit seizoen al twee partijen hebben gespeeld tegen de Packers, maar zoals Don Banks van Sports Illustrated al zei over Green Bay: ,,Een sterke defense gecombineerd met de beste quarterback van het moment kan voor veel problemen zorgen.”

Zie hieronder samenvattingen van de twee eerdere ontmoetingen eerder dit seizoen tussen de Packers en de Bears.

Foto: blog.newsok.com

1 Reactie
  1. Darch 7 jaar ago

    Go Bears!!! Bear Down!!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen