Voorbeschouwing NBA play-offs: San Antonio Spurs

Door

Komende zaterdag starten de NBA de play-offs. Na een seizoen vol hoogte en dieptepunten hebben zestien zich geplaatst voor de knockoutfase. Al deze ploegen hebben maar één doel: het winnen van de Larry O’Brien NBA Championship Trophy.

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.

San Antonio Spurs

De San Antonio Spurs eindigden het reguliere seizoen op de eerste plek in de Western Conference. De Spurs kwamen uiteindelijk tot 61 overwinningen terwijl het beste team uit Texas lang op weg leek naar een nog hoger aantal. Rond de All-Star break was het team van coach Popovich bijna onverslaanbaar. In februari stond het team op 38 overwinningen tegenover slechts 7 keer verlies.

Met de eerste plek in het westen en hebben de Spurs de hele play-offs thuisvoordeel. Als ze in de finale de Chicago Bulls, het team met het beste record in de Eastern Conference, treffen zullen ze alleen in die strijd niet het thuisvoordeel hebben. In het reguliere seizoen verloor het team totaal 5 keer in San Antonio.

Het enige smetje op het seizoen is de enkelblessure van Tim Duncan. Na bijna het hele seizoen blessure vrij te zijn, een reden voor het succes volgens coach Popovich, raakte de sterspeler op 22 maart geblesseerd.

Vanaf dat moment leken de Spurs erg kwetsbaar en verloren meerdere wedstrijden op rij. Duncan’s statistieken, 13. Punten en 8.9 rebounds, doen geen recht aan de belangrijke rol van Duncan als leider van het team.

Naast Tim Duncan is Manu Ginobili dit seizoen erg belangrijk. De goede prestaties van de Argentijn werden beloond in februari toen bekend werd dat hij mocht deelnemen aan de All-Star game. Dit seizoen scoort de guard gemiddeld 17.6 punten, 5 assists, 3.7 rebounds en 1.6 steals.

In de eerste ronde zullen de Spurs het opnemen tegen de Memphis Grizzlies. Dit jonge team heeft hard moeten werken voor hun plek in de play-offs. In de reguliere competitie wonnen beide ploegen twee van de vier wedstrijden.

Vele experts verwachten dat de Spurs met hun ervaring en kwaliteit in staat moeten zijn om het jonge team aan de kant te kunnen zetten. Echter zal de explosiviteit en snelheid van de Grizzlies nog problemen kunnen opleveren. Een eventuele ‘upset’ is niet uitgesloten.

Foto: nba.blog.nl

Ook leuk om te lezen