Voorbeschouwing NBA play-offs: Portland Trailblazers

Door

Komende zaterdag starten in de NBA de play-offs. Na een seizoen vol hoogte en dieptepunten hebben zestien zich geplaatst voor de knockoutfase. Al deze ploegen hebben maar één doel: het winnen van de Larry O’Brien NBA Championship Trophy.

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.

Portland Trailblazers

De Portland Trailblazers lijken de afgelopen seizoenen dé pechvogel van de NBA te zijn. Sinds de Blazers in 2007 Greg Oden kozen in de draft heeft hij slechts 13 wedstrijden gespeeld. De center was de eerste pick in de draft van 2007 en leek de superster in wording voor de Blazers. Ook dit seizoen speelde Oden slechts zeven wedstrijden voordat hij opnieuw geblesseerd raakte aan zijn knie.

Ook Brandon Roy deelt mee in de malaise van het team. Roy heeft inmiddels twee operaties aan zijn knie onder gaan en komt nu vanaf de bank. Roy is van onschatbare waarde voor de Blazers en men hoopte dat hij in de play-offs fit blijft en kan bijdragen aan het team.

Ondanks al het leed bij de Blazers, ook centers Pryzbilla en Camby hebben blessures gehad, heeft het team van coach McMillan de zesde plaats behaald in het westen. Totaal won het team 48 keer.

In de afwezigheid van Roy als sterspeler heeft LaMarcus Aldridge een fantastisch regulier seizoen achter de rug. De 2 meter 11 lange power forward scoort dit seizoen gemiddeld 21,8 punten en pakt 8,8 rebounds. Het is een speler die zowel van binnen als van buiten gevaarlijk is. Hij heeft een degelijk schot binnen de driepuntlijn en is sneller dan veel andere spelers op zijn posities.

Naast Aldridge speelt Gerald Wallace een belangrijke rol in het team. De forward werd vlak voor de trade deadline binnen gehaald. Voor Portland scoort de veelzijdige foward gemiddeld 15,8 punten, pakt 7,6 rebounds, 2 steals en deelt ook nog eens 2,5 assists uit per wedstrijd. Daarnaast geeft ‘Crash’ een bepaalde energie in zowel de aanval als de verdediging.

De Trailblazers nemen het in de eerste ronde op tegen de Dallas Mavericks. Een ervaren team met in Nowitzki een all-star die elke wedstrijd 30 punten kan scoren. De Trailblazers schatten hun kansen goed in. Met Wallace hebben zij een verdediger die qua lengte en snelheid goed op kan tegen Nowitzki. Daarnaast hebben de Aldridge en Roy om te zorgen voor aanvallende dreiging. Deze serie kan beide kanten op gaan en beloofd erg spannend te worden.

Foto:

Ook leuk om te lezen