Voorbeschouwing NBA play-offs: Miami Heat

Door

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver. De NBA playoffs gingen eindelijk van start.

Om de serie voobeschouwingen compleet te maken worden vandaag de laatste twee teams onder de loep genomen. Eerder vandaag kon je de voorbeschouwing lezen over de Philadelphia 76ers. Nu is het tijd voor het laatste team: de Miami Heat.

Miami Heat

De titel en niets anders dan de titel. Dat is al het hele jaar de inzet van de Miami Heat. Met die ambitie arriveerde LeBron James ook in South Beach. Hij meende in het team met Dwayne Wade en Chris Bosh meer kans te hebben op een kampioensring dan in Cleveland. Door alle hectiek die gepaard ging met het bijeen brengen van the Big Three en de doelstelling kan Miami eigenlijk alleen maar verliezen.

Al het hele seizoen wordt alles wat er in en rond de ploeg van Spoelstra gebeurt breed uitgemeten. De Heat liggen niet onder de loep, maar onder een batterij satellieten. Dat heeft de franchise voor een groot deel ook over zichzelf afgeroepen. Vooraf al de titel van 2011 vieren roept zet kwaad bloed bij anderen.

Daarnaast was het verwachtingspatroon Himalayahoog. Eigenlijk kon er niemand anders dan de Heat eerste worden in de Eastern Conference. Met zo’n team zou je gemakkelijk 60 wedstrijden moeten winnen, misschien zat er zelfs nog wel wat meer in het South Beach-vat.

Met een genoegzaam lachje zag de concurrentie dat het totaal gewijzigde team de nodige opstartproblemen kende. In de ouverture van het nieuwe seizoen maakte Boston pijnlijk duidelijk dat je meer dan alleen goede spelers nodig hebt om een kampioensteam te zijn.

Na 17 wedstrijden (9-8) was al duidelijk dat de Heat het magische 72-10 record van de Bulls in 1996 niet zouden verbeteren. Hierna begon het goed te lopen. Vooral the Big Three wisten elkaar goed te vinden. In die periode waren ze voor het eerst goed voor 75 procent van de scores, wat nu zo’n beetje de standaard is.

Uit het niets was de ploeg de kluts kwijt. Vijf wedstrijden op rij gingen verloren, waar het nodige in gebeurde. Twee spelers moesten zelfs na een nieuwe nederlaag een traantje wegpinken in de kleedkamer, zo biechtte Spoelstra op. Het hoongelach was tot ver in de geledingen van de NBA te horen.

De ommekeer kwam tegen de Lakers, die na de All Star Break niet meer hadden verloren. Miami klopte Kobe en de zijnen en vanaf dat moment brandde het vuurtje weer. Achter de Bulls werd de Heat tweede (58-24).

Met wie gaat Spoelstra beginnen naast LeBron, D-Wade en Bosh? Die succescode heeft de jonge coach nog steeds niet gevonden. In de match up tegen de Sixers lijkt hij te kiezen voor Mike Bibby en Zydrunas Ilgauskas in plaats van Mario Chalmers en Erick Dampier. De chemie met de eerste twee is beter volgens de eindverantwoordelijke.

Hoe dan ook; het is voor de Heat zaak om de ploeg uit Philadelphia direct bij de strot te pakken. ,,Het is een gevaarlijke ploeg. Daar kan geen misverstand over bestaan. De eerste twee wedstrijden zijn in Miami. Daar moeten we direct onze slag slaan,” is het devies volgens Wade.

Uiteindelijk lukte het de ploeg van Spoelstra zaterdagavond ook om de Sixers te verslaan, al ging dat met aardig wat moeite. Uiteindelijk bleek een aardige tussensprint genoeg voor de eerste overwinning in de play-offs.

Foto: sport1.nl

Ook leuk om te lezen