Voorbeschouwing NBA play-offs: Memphis Grizzlies

Door

Komende zaterdag starten in de NBA de play-offs. Na een seizoen vol hoogte en dieptepunten hebben zestien zich geplaatst voor de knockoutfase. Al deze ploegen hebben maar één doel: het winnen van de Larry O’Brien NBA Championship Trophy.

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.

Memphis Grizzlies

Voor de eerste keer sinds 2006 is de ploeg uit Memphis er weer bij. Met 46-36 record wist de ploeg van coach Lionel Hollins zich maar net aan te kwalificeren voor de play-offs. Wat kan je eigenlijk verwachten van de ploeg die zich met het slechtste record, samen met de Hornets, van de Western Conference plaatst voor de verlenging van het seizoen?

Niet veel, dat is de veronderstelling als je naar de tegenstander kijkt: San Antonio Spurs. In de eerdere ontmoetingen tussen beide ploegen dit seizoen wisten de Grizzlies en de Spurs allebei twee keer te winnen. Beide ploegen bleven in eigen huis ongeslagen. Toch lijkt een upset hier niet aanwezig, zeker nu de Grizzlies hun sterspeler, Rudy Gay, moeten missen.

Gay werd in maart geopereerd aan zijn linkerschouder en komt zeker niet meer in actie. De druk rust nu op zijn teamgenoot Zach Randolph.

De 29-jarige power forward is dit seizoen goed voor een gemiddelde van 20,1 punten en 12,2 rebounds per wedstrijd. Andere sterkhouders van de ploeg uit Memphis zijn Shane Battier en Marc Gasol.

Of het genoeg zal zijn voor Hollins en zijn mannen, dat zal moeten blijken, maar dat de play-offs nu weer een keer naar Memphis komen voor het eerst sinds vijf jaar, doet de stad al erg goed.

Foto: rumorsandrants.com

Ook leuk om te lezen