Voorbeschouwing NBA play-offs: Los Angeles Lakers

Door

Komende zaterdag starten in de NBA de play-offs. Na een seizoen vol hoogte en dieptepunten hebben zestien zich geplaatst voor de knockoutfase. Al deze ploegen hebben maar één doel: het winnen van de Larry O’Brien NBA Championship Trophy.

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.

Los Angeles Lakers

De verdedigend kampioen plaatst zich dit jaar als tweede beste team van het westen voor de play-offs. De Los Angeles Lakers hebben hetzelfde record, 57-25, als de Dallas Mavericks maar waren beter in de onderlinge confrontaties.

Het team van coach Phil Jackson heeft dit jaar meerdere ups en downs gekend en eindigde het reguliere seizoen ook niet bepaald sterk. Een opsteker voor de Lakers is dat Andrew Bynum op tijd hersteld zal zijn van een kneuzing in zijn knie.

Door de grote aanwezigheid van talent in het team zijn de Lakers, ondanks slechte periodes tijdens het seizoen, de gedoodverfde favoriet om de finals te halen en ook te winnen. Dit zou de 12de titel voor coach Jackson betekenen en de vierde keer dat hij driemaal achter elkaar een kampioenschap won.

De absolute ster speler van de Lakers is Kobe Bryant. De guard is dit seizoen goed voor 25,3 punten, 5,1 rebounds, 4,7 assists en 1,2 steals. Daarnaast is de grootste kwaliteit van Bryant dat hij elke wedstrijd in staat is om de wedstrijd te beslissen.

Van de huidige NBA spelers is de 33-jarige veteraan degene met veruit de meeste ‘buzzer-beaters’. Bryant wordt ondersteund door Andrew Bynum en Pau Gasol onder de borden en heeft ook nog Lamar Odom van af de bank.

Rond de All-Star game waren er meerdere kenners die vonden dat Lamar Odom recht had op een plekje in het team van het westen. Met zijn 14,4 punten, 8,4 rebounds en 3,0 assists is hij ook een van de kandidaten voor de ‘Sixth Man Of The Year Award’.

In de eerste ronde zullen de Lakers het opnemen tegen de New Orleans Hornets. Een team dat hard heeft moeten werken voor hun zevende plek en een zeer belangrijke speler mist in David West. De algehele consensus is dat de Lakers weinig moeite zullen hebben met de Hornets. Een ‘sweep’, 4-0, lijkt een hele goede mogelijkheid te zijn.

Foto: blog.cleveland.com

Ook leuk om te lezen