Voorbeschouwing NBA play-offs: Dallas Mavericks

Door

Komende zaterdag starten in de NBA de play-offs. Na een seizoen vol hoogte en dieptepunten hebben zestien zich geplaatst voor de knockoutfase. Al deze ploegen hebben maar één doel: het winnen van de Larry O’Brien NBA Championship Trophy.

In deze serie belichten we alle deelnemers aan de play-offs en beginnen we met de Western Conference.

Dallas Mavericks

De derde plek in het westen is in handen van de Dallas Mavericks. Het team won dit seizoen 57 wedstrijden onder leiding van Dirk Nowitzki. De Mavs zijn het derde team, naast de Spurs en de Lakers, in de geschiedenis van de NBA dat elf seizoenen op rij minstens 50 wedstrijden weet te winnen. De laatste jaren waren de Mavericks dus altijd erg goed tijdens het reguliere seizoen, maar konden ze slechts één keer door komen tot de finals. Deze was in 2006 tegen de Miami Heat.

Ook dit seizoen komt weer naar voren dat men weinig verwacht van de Mavericks in de play-offs. Een perfect voorbeeld is George Karl, coach van de Nuggets, welke aangaf dat hij liever tegen de Mavericks zou spelen dan tegen de ,lager geplaatste, Thunder.

Een belangrijk feit dat men niet over het hoofd moet zien is dat de Mavericks de vierde beste record hebben in de hele NBA terwijl zij een lange tijd zonder Nowitzki moesten spelen en ook Caron Butler sinds januari moeten missen. De kans is aanwezig dat Caron Butler tijdens de eerste ronde al zou kunnen terug keren bij het team.

Nowitzki speelt dit jaar opnieuw op MVP niveau. De Duitser is per wedstrijd goed voor 23 punten en 7 rebounds. De Mavericks zelf zien dit team als anders dan voorgaande jaren door de toevoeging van Tyson Chandler. Met 10,1 punten, 9,4 rebounds en 1,1 blocks zijn de statistieken van de center niet erg indrukwekkend.

Wat hij wel brengt is een energie en houvast in de verdediging die de Mavericks dit jaar verdedigend als team een stuk sterker maakt. Aangezien de play-offs vaak neer komen op de verdediging is dit een toevoeging geweest die erg belangrijk zou kunnen zijn in het verloop van de play-offs.

In de eerste ronde komen de Mavericks een erg gevaarlijke tegenstander tegen in de Portland Trailblazers. De Blazers zijn een team dat al seizoenen achter elkaar ontzettend geraakt wordt door blessures, maar toch blijft presteren.

Met de toevoeging van Gerald Wallace en het weer fit zijn van Brandon Roy verwacht men dat deze serie alle kanten op kan gaan. De kans bestaat dat ons een zinderende serie opwacht welke tot een beslissende zevende wedstrijd zou kunnen gaan. Absoluut een confrontatie om naar uit te kijken.

Foto: a.espncdn.com

Ook leuk om te lezen