Voorbeschouwing AFC play-offs: Jets-Patriots

Door

In aanloop naar het duel van zondag tussen de New York Jets en de New England Patriots gebeurde er genoeg deze week. Zowel Jets-coach Rex Ryan als zijn Patriots-collega Bill Belichick waren loslippig over het duel van zondag. Daarnaast was er natuurlijk ook nog eens Antonio Cromartie die zijn duidelijke mening liet horen over Patriots-quaterback Tom Brady.

De New England Patriots gaan de play-offs in als het team met de beste stand in de NFL, 14-2. Van de twee wedstrijden die ze verloren was er één van tegen de New York Jets, hun tegenstander van zondag in de tweede ronde van de play-offs. Het werd 28-14 in New York.

In die wedstrijd gooide Patriots-quarterback Tom Brady twee interceptions. In de rest van het seizoen zou hij er slechts nog twee bijgooien. Van die twee interceptions werd er eentje gevangen door Jets-cornerback Antonio Cromartie, de man die deze week zei dat hij Brady haat en hem alleszins niet speciaal vindt. De Patriots-quarterback was tot nu toe goed voor 36 touchdownpassen gtegenover 4 interceptions en maakt een goede kans om de prijs van meest waardevolle speler in de wacht te slepen.

In hun eerste wedstrijd van de play-offs wisten de Jets de Indianapolis Colts af te houden. Met een field goal van kicker Nick Folk terwijl de klok alfiep naar nul kwam de score op 17-16, in het voordeel van de bezoekende Jets. New York viel Indianapolis aan met een sterke running game, maar tweedejaars quarterback Mark Sanchez speelde een matige wedstrijd, hij gooide geen touchdownpass, maar wel een interception.

De defense hield de offense van de Colts tot 93 rushing yards en amper 1 touchdown, wat tegen de vernietigende offense van New England minder evident zal zijn. Hun tweede, en laatste, verlies van het seizoen kwam ietwat verrassend tegen de Cleveland Browns, toen running back Peyton Hillis (184 yards, 2 touchdowns) op zijn eentje de volledige verdediging van New England oprolde. De Browns wonnen overtuigend: 34-14.

De winnaar van deze wedstrijd neemt het in de volgende ronde op tegen de Pittsburgh Steelers, die zaterdagavond in eigen huis de Baltimore Ravens versloegen.

Bekijk hieronder een samenvatting van de eerdere ontmoeting in Foxborough tussen beide ploegen.

Foto: blog.sportsbetting.com

Ook leuk om te lezen