Voorbeschouwing AFC Championship Game: Jets-Steelers

Door

Maandagmorgen weten we wie er de AFC mag vertegenwoordigen in de Super Bowl,na de wedstrijd tussen de Pittsburgh Steelers en de New York Jets. De ploeg uit ‘the Big Apple’ komt ietwat verrassend als favoriet aan de start, nadat ze in Foxborough afgelopen weekend de New England Patriots uit de play-offs hebben gespeeld.

De Steleers overleefden een spannende wedstrijd tegen de Baltimore Ravens. In die wedstrijd keek Pittsburgh aan tegen een 21-7 achterstand. Maar door de sterke passing game van Roethlisberger en de defense die maar 3 punten toeliet in de tweede helft trokken de Steelers de scheve situatie nog recht. Het team zag er kwestbaar uit in de eerste helft, zowel op defensief als offensief vlak.

De Jets daarentegen speelden een meer dan solide wedstrijd tegen de Patriots. Tweedejaars quarterback Mark Sanchez speelde een dijk van een wedstrijd en gooide 3 touchdownpassen tegen een sterke passing defense. De defense van New York toonde Pats-quarterback Tom Brady alle hoeken van het veld door hem vijf maal te sacken. Een gelijkaardige aanpak tegen Pittsburgh zou wel eens een kritiek punt kunnen zijn.

In week 15 kwamen beide ploegen elkaar tegen en de Jets wonnen destijds die ronde met 22-17. Van die 22 punten werden er negen gescoord door defense of special team.

Mark Sanchez speelde een matige partij maar scoorde wel een rushing touchdown. De Jets wisten tevens drie maal Steelers-quaterback Ben Roethlisberger neer te halen, met twee fumbles tot gevolg. De defense van Pittsburgh, soms beter gekend als ‘Blitzburgh’, wist maar éénmaal aan Sanchez te raken, mede door de superbe offensive line van de Jets.

Deze wedstrijd ligt daarom volledig open, beide teams hebben er een zware wedstrijd opzitten maar kunnen op hun sterkst aantreden zondag.

Zie hier de samenvatting van de eerdere ontmoeting tussen de Jets en de Steelers dit seizoen.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen