Voor Red Sox is het nu even doorvechten

Door

Er was geen vuiltje aan de lucht voor de Boston Red Sox. De playoffs leken in augustus veilig gesteld. Maar ineens is de klad erin gekomen: problemen met startende picthers, de relievers die worden weggeknuppeld, een lekke defensie en de nodige kleine pijntjes en blessures. Geen nood en even door de zure appel heen bijten, lijkt het devies van de Bostonians.

Al vier series op rij gingen verloren. De New York Yankees, Texas Rangers, Toronto Blue Jays en nu ook al de Tampa Bay Rays waren de meerdere. Van de laatste 11 partijen gingen 9 verloren en dat ging bijna iedere keer met grote cijfers. In die septembermatches kregen de Red Sox al 73 runs tegen.

,,Op dit moment zijn we erg inconsequent”, constateert ook manager Terry Francona. ,,Maar alle teams kennen zo’n fase, daar moet je je gewoon door heen vechten. We moeten manieren vinden hoe we weer kunnen winnen. Soms is winnen moeilijker dan anders, maar dat betekent niet dat het niet kan.”

Niet bij de pakken neer gaan zitten, hard blijven werken en je vooral niet laten leiden door dingen die al gebeurd zijn. ,,Iedere keer dat je verliest, baal je van het verlies, maar ik denk dat wij meer in het heden moeten blijven. Of we nou zeven wedstrijden gewonnen of verloren hebben dat maakt niet uit, want ons doel is de wedstrijd van morgen winnen. Dat is de beste manier om hiermee om te gaan. Als je het anders doet, werkt het niet”, is het psychologische advies van Francona.

Geluk bij een ongeluk is dat de New York Yankees meegaan in de malaise. De achterstand is ondanks de eigen slump nog maar 2,5 wedstrijd. Misschien een grotere zorg: de terugkeer van de Tampa Bay Rays. De ploeg van Joe Maddon is Boston genaderd tot op 4,5 wedstrijd en zij geloven nog heilig in een succesvolle revival. Die wildcard is voor ons is de mantra van Tampa.

Zaterdag gaven de Rays de Red Sox opnieuw een gevoelige tik. In de elfde inning sleepte de thuisploeg er alsnog een 6-5 zege uit, nadat de Bostonians in de negende inning met twee solo homeruns gelijk hadden gemaakt. Daardoor leek het momentum bij de bezoekers te liggen, maar weer ging het mis.

,,We hebben gewoon een kleine hobbel op de weg.” Daar is closer Jonathan Papelbon van overtuigd. ,,Het hoort bij een seizoen. Hopelijk zijn we bij machte om te leren van deze hobbels en blauwe plekken, zodat we dit mee kunnen nemen naar het einde van het seizoen en hopelijk de playoffs.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen