Vokoun begint als eerste goalie bij Capitals

Door

Ondanks het feit dat Michal Neuvirth alles heeft gespeeld voor de Washington Capitals tijdens de afgelopen play-offs, heeft coach Bruce Boudreau toch aangegeven dat hun verrassende nieuwe aankoop Tomas Vokoun waarschijnlijk de nieuwe eerste keeper zal worden aan het begin van het nieuwe seizoen.

„Uiteraard zal altijd de volgens ons beste keeper tussen de palen staan, maar als je een goalie hebt met zo veel ervaring en die weet wat het is om eerste keeper te zijn, dan moet je Vokoun het respect geven dat hij verdient,” legt Boudreau uit.

Ondanks zijn 35-jarige leeftijd heeft Vokoun aangetoond dat hij nog steeds veelvuldig in te zetten is. In zeven van de laatste acht seizoenen heeft hij namelijk minstens zevenenvijftig wedstrijden per seizoen gespeeld en daarmee is hij nog steeds een van de meest onverslijtbare goalies van de afgelopen jaren.

Voor Neuvirth is deze zware concurrentie eigenlijk niets nieuws onder de zon. Sinds het moment dat hij door de Capitals werd gedraft, heeft hij al een hevige strijd moeten uitvechten met Semyon Varlamov voor de eerste plek onder de lat.

Nadat Varlamov naar de Colorado Avalanche werd getrade, leek het er dus op dat Neuvirth het met de zeer getalenteerde youngster Braden Holtby moest gaan uitmaken wie de eerste goalie werd. Na het aantrekken van Vokoun ziet alles er dus echter anders uit, want nu moet Neuvirth het met een ervaren rot gaan uitvechten en zal Holtby komend seizoen toch zijn minuten vooral in de lagere American Hockey League gaan maken.

Volgens Boudreau is dit alleen maar goed voor het grote talent: „Natuurlijk zouden we het nieuwe seizoen met het volste vertrouwen zijn ingegaan met goalies als Neuvirth en Holtby, maar op deze manier krijgt Holtby toch een kans om wat meer te spelen voordat we hem voor de leeuwen gooien.”

Foto: thehockeychef.com

 

Ook leuk om te lezen