NBA Recap: ‘Vintage Rose’ en Bulls winnen van OKC, Memphis in problemen

Door

Chicago Bulls v Golden State Warriors

Derrick Rose is dit seizoen matig begonnen, de door blessure geplaagde point guard van de Chicago Bulls schoot slecht, en in de laatste drie wedstrijden scoorde hij minder dan 10 punten. Volgens ESPN journalist Brian Winhorst waren de Chicago Bulls van plan om afscheid te nemen van Rose. Donderdagavond liet Chicago’s own zien dat hij het nog kan. Met 29 punten, waarvan twaalf in het vierde kwart, was hij weer in de MVP van 2011 vorm. Rose en zijn Bulls gaven in het laatste kwart een voorsprong van 10 punten weg, maar door een paar clutch plays van onder meer Rose en Gasol pakten de Bulls toch hun vierde overwinning.

Derrick Rose liet na afloop aan Craig Sager weten hoe hij denkt over de geruchtenmachine die om hem draait:

Beide teams haalden deze zomer een nieuwe head coach binnen, en het effect dat beide coaches hebben is nog niet altijd te zien. De Bulls spelen wisselvallig, zo werden ze dinsdag nog helemaal weggespeeld door de Charlotte Hornets. Ook Billy Donovan van de OKC Thunder is het seizoen matig begonnen, de nederlaag tegen de Bulls was alweer de derde van het seizoen. Donovan zou aanvallend veel gaan veranderen bij OKC, die onder de vorige coach Scott Brooks isolation speelden met hun twee grote sterren. Maar daar is nog weinig aan veranderd, bij vlagen zien we mooie plays die andere spelers vrijmaakt, maar Westbrook (20 punten) en Durant (33 punten) moeten nog steeds alles alleen doen.

Grizzlies in problemen

De Memphis Grizzlies mogen zich zorgen gaan maken, al voor de derde keer in zes wedstrijden verloren de Grizzlies met ruime cijfers. Het grootste probleem bij Memphis is hun defensie. Jarenlang was de verdediging van de Grizzlies het allerbeste van de NBA, maar op dit moment hebben maar vier teams een slechtere defensive rating.

Ook donderdagavond had de verdediging het heel moeilijk, dit keer met de Portland Trailblazers. De overwinning van de Blazers is te danken aan hun back court, Damian Lillard (27 punten, zeven driepunters uit elf pogingen) en C.J. McCollumn (20 punten) waren voor de zoveelste keer belangrijk voor de jonge ploeg. Hoewel het een moeilijk seizoen voor de Blazers gaat worden, geeft het duo de fans in Portland hoop voor de toekomst.

Score Sheet
Oklahoma City Thunder @ Chicago Bulls: 98-104
Miami Heat @ Minnesota Timberwolves: 96-84
Charlotte Hornets @ Dallas Mavericks: 108-94
Utah Jazz @ Denver Nuggets: 96-84
Memphis Grizzlies @ Portland Trailblazers: 96-115

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen