Vintage Manning in Denver, Jets nog zoekende

Door

Peyton ManningTwee wedstrijden stonden er op het programma gisteren (zondag) in week 3 van het NFL preseason. De Jets van Sanchez en Tebow namen het daarin op tegen de Panthers van Cam Newton, terwijl de Broncos van Peyton Manning tegen de 49ers speelden.

San Francisco 49ers at Denver Broncos 29-24
Peyton Manning begint langzamerhand weer de oude te worden en lijkt klaar voor het reguliere seizoen. Manning speelde alleen het eerste kwart, maar was daarin wel 10-12 voor 122 yards en twee touchdowns.

Dankzij het goede spel van Manning namen de Broncos als snel een 17-0 voorsprong en leidden bij rust met 24-10. Minpuntje voor de Broncos was wederom het spel van hun tweede unit. De 49ers reserves wonnen de tweede helft 19-0, nadat de Seahawks vorige week  de Broncos in de tweede helft ook al versloegen met 21-0.

Alex Smith, die startte als quarterback voor de 49ers, was 5-7 voor 69 yards en een touchdown. Zijn backup Colin Kaepernick was goed voor 4-4 voor 80 yards. Mede door blessures van LaMichael James (enkel) en Brandon Jacobs (knie) werd de doorgaans sterke running game van de 49ers in de eerste helft beperkt tot veertien yards uit negen pogingen. In de tweede helft werd dit nog wel rechtgezet met 130 yards, maar het zal toch een aandachtspunt zijn voor Niners coach Jim Harbaugh.

Peyton Manning reageerde na de wedstrijd als de perfectionist die hij is, ‘We hebben nog steeds een week. Ik denk dat we de komende week nog goed kunnen gebruiken. Ik weet niet hoe de situatie zal zijn qua speeltijd, maar ik zou de komende week graag gebruiken om een extra start te krijgen voor onze openingwedstrijd tegen Pittsburgh.’

Carolina Panthers at New York Jets 17-12
De prestaties van de New York Jets in het preseason zijn tot nu toe alles behalve indrukwekkend te noemen. In het Metlife Stadium waren dit keer de Carolina Panthers te sterk voor de Jets die voor de derde wedstrijd op rij geen touchdown wisten te scoren, terwijl ook de eerste winstpartij laat nog op zich wachten.

Offensief lieten beide ploegen weinig zien. Panthers quarterback Cam Newton was 6-15 en werd door de Jets defense beperkt tot zestig passing yards, terwijl ook de Jets QBs het niet veel beter deden. Mark Sanchez was weliswaar 11-18 voor 123 yards, maar was ook goed voor een interception. De andere Jets quarterback, Tim Tebow, was effectief over de grond met vijf rushes voor 45 yards, maar was met zijn passes 4-14 voor 55 yards. Exemplarisch voor het offensieve spel van de Jets was een drive waarin Tebow eerst een goede scramble had voor twintig rushing yards om drie plays later een interception te gooien.

Na de wedstrijd waren beide teams zich bewust van de mankementen in hun spel, maar richtten zich toch liever op de positieve punten. Panthers coach Ron Rivera was vooral blij met zijn defense, ’Elke keer dat je de tegenstander kunt beperken tot het kicken van field goals, betekent het toch dat je iets bereikt hebt’, aldus Rivera.

De Jets reageerden met hun gebruikelijke aan arrogantie grenzende bravoure. ’Ik heb het al eerder gezegd, we bewaren ons goede spel voor het reguliere seizoen’, aldus Mark Sanchez. Waar Santonio Holmes nog aan toevoegde, ’When week one comes around all bets are off and the guns are firing’.

Mooie woorden, maar voor de kritische Jets fans zullen vanaf volgende week zondag alleen de prestaties op het veld tellen.

 

Foto: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen