Vince Young in grote financiële problemen

Door

Buffalo Bills v Minnesota VikingsWe zien het maar al te vaak. Topsporters die niet met hun roem en het bijbehorende geld kunnen omgaan. Deze week kwam de trieste realiteit van Vince Young naar voren in diverse Amerikaanse media. We schetsen een beeld van zijn situatie, om ook de keerzijde van het (te?) vette salaris in de NFL te laten zien.

Verjaardagsfeestje
De voormalige financiële adviseur van ex-NFL quarterback Vince Young heeft onder ede verklaard dat hij een zevencijferige lening met hoge rente heeft geregeld voor Young tijdens de 2011 lockout omdat de speler onder andere een 300,000 dollar verjaardagsfeestje wilde geven. Op dat moment zat Young al krap bij kas. Ronnie Peoples, directeur en CEO van Peoples Financial Service Inc zei tijdens een opgenomen verhoor ook dat Pro Player Funding LLC de lening heeft afgegeven. Het feestje was toen al betaald, en acute geldnood bij Young ligt dus voor de hand.

Miljoenen
Young’s advocaat (Dolezal) doet ondertussen zijn uiterste best om de financiële problemen van zijn cliënt af te zwakken, maar duidelijk is dat de voormalige quarterback van de Buffalo Bills grote zorgen heeft. Er ligt op dit moment een claim van 1,7 miljoen dollar voor Young klaar van Pro Player. Nu is duidelijk dat de voormalige sterspeler van University of Texas in mei 2011 maarliefst 1,9 miljoen dollar leende tegen een rente van twintig procent. Tientallen football spelers blijken tijdens dezelfde lockout hoge leningen te hebben afgesloten bij Pro Player. Young is er één van en zit nu in heel zwaar weer.

Ongeloofwaardig
Young zei in een verklaring dat hij “wellicht” wat documenten aangaande een lening zou hebben getekend en dat hij in principe geen lening nodig had. Young is in het hele verhaal zeer ongeloofwaardig gezien het feit dat hij bij het contract dat hij tekende in 2006 bij de Tennessee Titans gegarandeerd 26 miljoen dollar verdiende. Toch was de quarterback na vijf seizoenen NFL financieel de weg kwijt. Op een vraag aan Peoples over de financiële situatie van Young in mei 2011 antwoordde hij duidelijk: “Niet goed.” Het zou zo maar kunnen dat Vince Young het volgende slachtoffer is van zijn eigen roem. Een paar fantastische jaren in de NFL, maar uiteindelijk blijft er helemaal niets van over.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen