Vikings ontslaan headcoach Frazier

Door

Detroit Lions v Minnesota VikingsHet is bijltjesdag in de NFL. Nadat vanochtend al bekend werd dat de Cleveland Browns headcoach Rob Chudzinksi op straat hadden gezet, werd zojuist bekend gemaakt dat de Minnesota Vikings ook afscheid hebben genomen van Leslie Frazier. De 54-jarige headcoach werd na 5-10-1 seizoen, met een laatste plaats in de NFC North als resultaat, op straat gezet.

Frazier nam gedurende het 2010 seizoen het stokje over van Brad Childress. In de seizoenen erna kwam hij tot een 21-31-1 record. In 2012 haalde hij met de Vikings de play-offs, waar in de wild-card game werd verloren van de Green Bay Packers.

,,We hebben heel veel respect voor de persoon Leslie Frazier en wat hij voor de Minnesota Vikings heeft gedaan,” liet Zygi Wilf, eigenaar van de Vikings, maandagmiddag weten. ,,Hij heeft een positieve cultuuromslag te weeg gebracht. Dat maakt deze keuze ook lastig, maar we denken dat dit het beste is voor de organisatie.”

Dit seizoen verloren de Vikings zeven van hun eerste acht wedstrijden. In hun laatste acht wedstrijden werd er nog een 4-3-1 record neergezet, maar dat bleek niet genoeg voor de positie van Frazier.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen