Vijftigste Super Bowl in San Francisco

Door

Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers

Super Bowl L, de vijftigste editie van de NFL titelwedstrijd, zal in 2016 gespeeld worden in Santa Clara, een voorstad van San Francisco, Californië. De teameigenaren hebben dit vandaag tijdens een vergadering besloten. Het nog te voltooien Levi’s Stadium wordt met ingang van seizoen 2014 als nieuwe thuishaven voor de San Francisco 49ers in gebruik genomen en zal twee jaar later dus het toneel zijn van de vijftigste Super Bowl.

Ook zijn de teameigenaren overeengekomen dat in 2017 Super Bowl LI gespeeld zal worden in het Reliant Stadium in Houston. In het onderkomen van de Texans werd al één keer eerder de titelstrijd beslist, tijdens Super Bowl XXXVIII gingen de New England Patriots de strijd aan met de Carolina Panthers. De enige concurrentie voor Houston en San Francisco kwam van Miami, maar aangezien ze in Florida het budget voor een upgrade van het stadion nog niet rond hebben viel die al vrij snel af.

De eerstvolgende Super Bowl wordt in 2014 in het MetLife Stadium in New Jersey gespeeld, in 2015 is de beurt aan Glendale, Arizona.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen