Vijfde zege op rij voor Rangers

Door

De New York Rangers hebben een bijzonder mooi moment uitgekozen om hun langste reeks overwinningen van het seizoen neer te zetten. In het slot van de competitie is elke zege namelijk goud waard, aangezien de ploeg uit de Big Apple nog volop in de strijd is om een play-offticket.

Het thuisduel met de laaggeklasseerde Florida Panthers mocht dan ook eigenlijk geen probleem zijn. De Rangers waakten vooraf echter voor onderschatting en hebben de tegenstander dan ook uitvoerig besproken en geanalyseerd.

Toch leek het team van coach John Tortorella zich stuk te lopen op de stugge defensie van de Panthers, waar vooral goalie Tomas Vokoun zich in positieve zin wist te onderscheiden. Wat de Rangers ook probeerde, Vokoun had overal een antwoord op. En aangezien zijn collega aan de andere kant, Henrik Lundqvist, ook geen krimp gaf, bleef het duel lang doelpuntloos.

In de derde periode werd er pas een gaatje gevonden door de New Yorkse aanvallers en dit betekende ook meteen de beslissing in de wedstrijd.

Nadat Vokoun een schot van dichtbij van Ryan Callahan niet onder controle had gekregen, kwam de puck terecht bij Brandon Dubinsky, die hiermee een niet te missen kans kreeg. De Panthers-goalie lag namelijk al op het ijs en het doel was daardoor leeg.

Dubinsky faalde niet en bezorgde daarmee zijn ploeg de belangrijke twee punten in een overigens uiterst vriendelijke wedstrijd. Over de hele zestig minuten viel er namelijk maar één penalty te noteren.

De zege van de als zevende geplaatste Rangers was belangrijk omdat het gat met de nummer zes, de Montreal Canadiens, zo werd verkleind tot drie punten, maar vooral omdat de naaste achtervolgers ook wisten te winnen. Hierdoor blijft het verschil met de Buffalo Sabres drie punten en met de Carolina Hurricanes zes punten.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Rangers en de Panthers:

Foto: snyrangersblog.com

Ook leuk om te lezen