Vier homeruns voor ‘Power Ranger’ Josh Hamilton

Door

Wat een perfect game voor pitchers is, is een four homerun night voor slagmannen. Sterker nog, dat laatste is een stuk zeldzamer, zeker nu we in een tijd zitten waarin pitchers de overhand hebben.

Maar toch was daar gisteren de zestiende vier homerun wedstrijd in de historie van Major League Baseball. Josh Hamilton van de Texas Rangers sloeg vier ballen over de hekken tegen de Baltimore Orioles. In totaal ging hij 5-5 met vier homeruns, een double en acht RBI’s. Geen slechte dag.

History
Het was de eerste keer in Texas Rangers history dat een slagman vier homeruns in een wedstrijd sloeg en de eerste keer in de MLB sinds Carlos Delgado dat deed in 2003. Curtis Granderson van de New York Yankees was er een paar weken geleden dichtbij, maar hij bleef bij ‘slechts’ drie homeruns steken.

Orioles
Mede dankzij de homeruns van Hamilton en een homerun van Adrian Beltre versloegen de Rangers de Baltimore Orioles met 10-3. O’s starter Jake Arrieta was het kind van de rekening, hij gaf twee homeruns op aan Hamilton en de homerun aan Beltre.

Klik hier om de prachtige prestatie van Hamilton te zien!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen