Toekomstig Boise State speler dakloos wegens NCAA-regels

Door

Naamloos

De NCAA, de overkoepelende bond van college sports in Amerika, staat bekend om haar strenge regelgeving. Ondanks dat het college football en college basketball goed zijn voor flink wat omzet is het voor studenten ten strengste verboden om giften aan te nemen. Er is de afgelopen jaren al flink wat kritiek gekomen op deze regels, en deze kritiek zal nog sterker toenemen vanwege het schrijnende verhaal van Antoine Turner.

Antoine Turner is namelijk dakloos vanwege deze strenge regelgeving. Tot een paar weken terug woonde hij nog bij de familie van zijn vriendin in Californië. Zij wonen echter in een subsidiewoning, en volgens de NCAA-regels mag hij daar als toekomstig speler niet verblijven. Aan de andere kant begint hij pas in juni officieel op de Boise State University. En dus pendelt Turner momenteel van motel tot motel, en brengt hij tussendoor ook nachten door in de auto van zijn vriendin.

De universiteit staat met haar rug tegen de muur. Zij mogen Turner geen financiële ondersteuning bieden en ontmoedigen ook alle alumni om een donatie te doen. Dit alles uit vrees voor een mogelijke straf van de NCAA, die het financieel ondersteunen van atleten niet toelaat.

Toch laat Turner het hoofd niet hangen. Ondanks de vroege dood van zijn moeder, orkaan Katrina die zijn jeugd verwoestte, en de slapeloze nachten op een bankje tijdens zijn periode bij Fullerton Junior College, ziet hij licht aan het einde van de tunnel.

Toch is het wederom een voorbeeld van de kromme regelgeving die de NCAA erop nalaat, zie hieronder het verhaal van Turner dat maandag bij een lokaal tv-station in Boise langs kwam:

UPDATE:

Na een speciaal verzoek van Boise State heeft de NCAA alsnog een uitzondering gemaakt en mag de universiteit de speler in dit geval wel ondersteunen.

Bron: KTVB7

Ook leuk om te lezen