VIDEO: Portland State-speler is een hele slechte verliezer

Door

WCC Basketball Tournament - First Round - Loyola Marymount v Portland

Iedereen kent ze wel: slechte verliezers. Je broertje die na een potje FIFA14 weer eens de controller wegsmijt richting de muur, of vrienden die je beschuldigen van vals spelen als je weer eens ergens beter in bent. In het college basketball bestaan dit soort mensen ook, zo liet het duel tussen Portland State en Portland ons gisteren zien.

Met enkele secondes te gaan stonden de Portland Pilots 83-69 voor, en uit respect voor de tegenstander besloten de Pilots om de bal tot aan het einde toe bij zich te houden. Maar Bryce White, point guard aan de kant van de verliezende Portland State Vikings, had andere ideeën:

Door de fake handshake, en de dunk die er op volgde, verloren de Vikings nu met 71-83. Saillant detail: wie op de wedstrijd wilde gokken moest bepalen of de Vikings met meer of minder dan dertien punten zouden verliezen. Door de actie van White ging het verschil in de laatste seconde van veertien, naar twaalf punten. Het is dus te hopen dat niemand zijn hypotheek heeft ingezet op een grote winst voor de Portland Pilots.

Overigens was er in diezelfde wedstrijd nog een hoofdrol voor een Nederlander: Portland center Thomas van der Mars. De Rotterdamse senior was namens Portland goed voor negentien punten en veertien rebounds.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Peter Robbertsen 5 jaar ago

    Hij zal zelf wel op de wedstrijd gegokt hebben.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen