Vick is ‘comeback player of the year’

Door

Michael Vick is de ‘comeback player of the year’. De quarterback van de Philadelphia Eagles kreeg 29,5 van de 50 mogelijke stemmen en liet de tegenstand ver achter zich. Mike Williams, wide receiver van de Seattle Seahawks werd tweede met acht stemmen. Het is de eerste speler die de prijs krijgt nadat hij een gevangenisstraf uitzat.

Vick miste twee seizoenen nadat hij een gerechtelijke straf moest uitzitten wegens het organiseren van hondengevechten. Vorig seizoen gad Philadelphia hem een kans en zag hij wat actie als backup van quarterback Donovan McNabb. Toen die vertrok naar de Washington Redskins kreeg Kevin Kolb de kans om te starten als quarterback voor de Eagles, dat deed hij ook maar in de tweede wedstrijd van het seizoen liep hij een hersenschudding op. Vick nam de taak over en deed dat met verve.

In zijn eerste twee starts, twee overwinningen, gooide hij in totaal vijf touchdowns. Hij liep een blessure op in de eerste wedstrijd tegen de Redskins waardoor hij drie wedstrijden uitwas, maar hij kwam nog sterker terug dan hij al was. In de tweede wedstrijd tegen Washington gooide hij voor vier touchdowns en liep hij er zelf twee binnen, de Eagles wonnen met 59-28.

,,Om het samen te vatten: de laatste vijf maanden werd ik eindelijk beloond,” keek Vick terug op het afgelopen jaar. ,,Er waren veel dingen die ik wilde bereiken, maar waar ik op moest wachten. Ik bedank god om me bij de juiste mensen te plaatsen, bij Andy (Reid), een sterke organisatie, sterke coaches. Ze geven mij alle krediet en nu hoop ik dat terug te betalen.”

Foto: media.lehighvalleylive.com

Ook leuk om te lezen