Vick blijft in Philadelphia

Door

De Philadelphia Eagles hebben ervoor gezorgd dat Michael Vick volgend seizoen zeker nog bij hen zal spelen. Volgens ESPN hebben ze hem een franchise tag gegeven, wat ervoor zorgt dat geen ander team hem kan afsnoepen.

Kicker David Akers kreeg een transition tag aangemeten, wat wil zeggen dat hij het gemiddelde van de tien best betaalde kickers in de NFL zal verdienen maar dat andere teams met een gelijkwaardig bod wel nog steeds de speler kan .

Doordat er nog steeds geen overeenkomst is gevonden tussen spelers en de NFL is het niet zeker dat de franchise tag en transition tag wel nog deel zullen uitmaken van de nieuwe overeenkomst.

Toch zijn ze in Philly erg blij met de tags. ,,Vick en Akers waren twee van onze meest waardevolle spelers vorig seizoen,” zei head coach Andy Reid. ,, Ze verdienden zeker hun plaats in de Pro Bowl. We zijn daarom enorm blij met deze stap die ons nu verzekert dat ze in Philadelphia zullen spelen volgend seizoen.”

Vick heeft zijn beste seizoen in de NFL achter de rug met 3018 yards passing, 21 passing touchdowns, 9 rushing touchdowns en een passer rating van 100.2. Hij won 8 van de 11 wedstrijden waarin hij starter was.

Na het seizoen kreeg hij de ‘Comeback player of the year’-award nadat hij twee seizoenen had moeten missen omdat hij in de gevangenis zat voor zijn rol in illegale hondengevechten.

In 2009, zijn eerste seizoen terug in de NFL, speelde hij maar enkele plays achter voormalig Eagles-quarterback Donovan McNabb.

Foto: media.lehighvalleylive.com

Ook leuk om te lezen