Verrassende koploper Eastern Conference hoopt Ray Allen te contracteren

Door

allen

Al enige tijd geleden speelde Ray Allen zijn laatste NBA-wedstrijd namens Miami Heat, en nam hij afgelopen zomer een sabbatical van enkele maanden om na te denken over zijn vervolg carriére.

Geen pensioen

Een pensioen leek aanstaande, maar na een rustperiode heeft Allen besloten om nog één avontuur in de NBA aan te gaan. Na de All-star break hoopt de 39-jarige schutter te tekenen bij een NBA-team.

Interesse

Ondertussen zijn er enkele teams in de race om de oud-speler van Milwaukee, Seattle, Boston en Miami te contracteren. Op dit moment lijken de Cleveland Cavaliers op poleposition te staan om Allen binnen te halen, en zou oud-teamgenoot LeBron James er alles aan doen om de tweevoudig NBA-kampioen naar Cleveland te krijgen.

Maar er zijn meerdere kapers op de kust om de handtekening van Ray Allen. Naast Cleveland zouden ook Washington Wizards, Chicago Bulls en Atlanta Hawks dingen naar de komst van Allen.

james allen
Wordt Ray Allen weer herenigd met zijn oud-teamgenoot LeBron James?

Ontbrekende schakel

Bij de Altanta Hawks zijn ze ervan overtuigd dat ze serieus kunnen meestrijden om de komst van Ray Allen. Momenteel gaan de Hawks aan kop in de Eastern Confrence, maar denken nog weinig deskundigen en analytici dat Atlanta echt kan meestrijden om het kampioenschap.

Bij Atlanta zien ze in Ray Allen de ontbrekende schakel in het successen-team van coach Mike Budenholzer, en zou men met Allen een serieuze run kunnen maken in de Playoffs. Immers kan Allen vanaf de bank een waardevolle speler zijn voor de Hawks, en heeft hij bij Miami bewezen dat een rol als 6e/7e man uitstekend bij hem past.

Keuze

Zoals gezegd heeft Cleveland een goede kans op de komst van Allen, maar zou ook het verrassend goed presterende Atlanta een serieuze kans maken op de komst van Allen. Na de All-star break hoopt Ray Allen een keuze te maken, en zullen er ongetwijfeld nog meer teams gaan informeren naar de status van de 39-jarige schutter, wie klaar lijkt voor een rentree in de NBA.

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen