Vernedering voor Heat op bezoek bij Spurs

Door

De Miami Heat zijn het even goed kwijt. Na drie nederlagen in de laatste vier wedstrijden ging het vrijdagavond opnieuw fout voor de ploeg van Erik Spoelstra. Op bezoek bij de San Antonio Spurs gingen de Heat met 125-95 onderuit.

Voor de Spurs was Manu Ginobili de grote man met 20 punten. ,,Het was een heerlijke avond voor ons vanavond,” gaf Spurs-coach Gregg Popovich toe. ,,Het is fantastisch wanneer er een goed team op bezoek komt je met zo’n prestatie komt.”

Voor de ploeg uit San Antonio was het alweer de 22e thuisoverwinning op rij.

,,We werden gewoon weggeblazen vanavond,” erkende Heat-coach Spoelstra. ,,Maar goed, ondanks deze serie wijken wij niet af van ons plan, wat anderen mensen ook over ons team zeggen.”

,,We houden nog steeds vertrouwen in ons eigen kunnen,” vertelde Dwyane Wade na afloop. ,,Na drie nederlagen op rij hebben we nu gewoon weer een overwinning nodig zodat we deze vervelende serie kunnen vergeten.”

Bij de bezoekers deelde LeBron James niet mee in de malaise en was hij goed voor 26 punten.

De Spurs blijven met een 51-11 record het beste team in de gehele NBA en staan ook soeverein bovenaan in de Western Conferece. De Heat zijn inmiddels gezakt naar de derde plaats in de Eastern Conference met een 43-19 record en moeten de Chicago Bulls en de Boston Celtics voor zich dulden op de ranglijst.

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Spurs.

Foto: 1.bp.blogspot.com

Ook leuk om te lezen