Verlander gooit sprookje A’s uit

Door

De Oakland Athletics hebben hun eindstation bereikt. De absolute verrassing van dit MLB-seizoen strandde in game 5 in de eerste ronde van de play-offs. Detroit Tigers ace Justin Verlander was een maatje te groot voor het team uit Californië.

Jim Leyland, manager van de Tigers, wist vooraf dat z’n sterpitcher het verschil zou gaan maken. ,,Hij had die blik in z’n ogen vandaag. Hij was zo vastberaden. Justin had een complete-game blik en dat is ook precies wat we gekregen hebben.”

Slechts 4 honkslagen wisten de A’s te produceren op de 122 worpen die de Tiger in The Colisum gooide. Verder legde Verlander de aanval van de thuisploeg helemaal lam. Zijn dominatie bleek ook uit zijn 11 strike-outs.

Aanvallend waren de bezoekers net iets beter. Dat resulteerde in 2 runs in de derde inning en nog ‘ns 4 in de zevende. Lead-offman Austin Jackson was goed voor 2 RBI’s. AL MVP-kandidaat Miguel Cabrera pakte zijn eerste binnengeslagen punt in de play-offs.

Met deze overwinning wisten de Tigers een comeback van de A’s à la de San Francisco Giants tegen te houden. Detroit pakte een snelle 2-0 in de series, moest maar toestaan dat de comeback kids van manager Bob Melvin weer op gelijke hoogte kwamen. Uiteindelijk was het Verlander die het mooie sprookje van Oakland dichtklapte.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen