Vanek naar Islanders in ruil voor Moulson

Door

Buffalo Sabres v Pittsburgh Penguins

De New York Islanders hebben sterspeler Thomas Vanek van de Buffalo Sabres aangetrokken in ruil voor Matt Moulson en twee draft picks. Zowel Vanek als Moulson hebben aflopende contracten komende zomer en er is door de clubs niet vooraf met de spelers gesproken.

De trade tussen de beide Eastern Conference teams komt behoorlijk uit de lucht vallen. Vanek (foto) woonde als tiener jarenlang in Minnesota en het was volgens veel analisten nog maar de vraag of teams het daarom aan zouden durven veel op te geven voor de Oostenrijker. Blijkbaar weerhield Vanek’s liefde voor Minnesota de Islanders echter niet van een ruil en heeft de ploeg er alle vertrouwen in hem te behouden voor hun verhuizing naar Brooklyn.

Vanek behoort tot de beste left wingers in de NHL en zal vanaf nu kunnen schitteren aan de zijde van center John Tavares, die ook tot de beste spelers op zijn positie behoort. Vanek scoorde vorig jaar twintig doelpunten en 21 assists in 38 duels voor de Sabres.

Matt Moulson speelt op dezelfde positie als Vanek en scoorde vorig jaar negentien goals en 24 assists in 47 duels. Ondanks vergelijkbare prestaties in recente jaren is Thomas Vanek op basis van zijn ervaring en individuele klasse wel zonder twijfel de betere speler in deze deal. De Islanders geven daarom ook nog hun 2014 1st round en 2015 2nd round picks op.

De deal kent voor de Islanders enkele risico’s, maar als ze Vanek kunnen overtuigen om bij te tekenen zijn ze plotsklaps een gewilde bestemming voor ervaren spelers. De ruil getuigt daarom van de mentaliteit om op korte termijn hun talent om te zetten in grote successen en het wordt interessant om te zien of (voor beide teams) verdere deals zullen volgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen