Van Mil kent sterke reeks in Minors

Door

Iedereen in de Amerikaanse honkbalwereld heeft weleens gehoord van Loek van Mil, (nog) niet vanwege zijn prestaties, maar dankzij zijn lengte. De Nederlander is met zijn 2.15 meter de
langste speler in de profcompetitie.

Van Mil had de hoop dit seizoen zijn debuut te maken bij de hoofdmacht van de Los Angeles Angels, maar een teleurstellende wedstrijd tijdens spring training gooide roet in het eten. Van Mil werd terug gestuurd naar de Minors.

Toch is Angels’ manager Mike Scioscia lovend over de 26-jarige gigant. “Zijn tijd komt nog wel.” De reliever uit Oss komt nu uit voor Double-A team Arkansas Travelers, had bij de All-Star break een 1-2 record met een 4.29 ERA.

Van Mil heeft zich herpakt in de tweede helft van het seizoen. Sterker nog, hij heeft in zijn laatste vijf wedstrijden geen enkel punt tegen gekregen. In 11.2 innings moest hij slechts zes hits toestaan en gooide hij negen strikeouts.

Wie zijn de concurrenten van de Nederlander bij de Angels? Scott Downs en Fernando Rodney vervullen de rol van set-up man. Downs speelt uitstekend met 16 holds en een 1.36 ERA. Rodney pakte 13 holds, maar heeft een 4.09 ERA.

Mocht hij deze vorm weten vast te houden, dan lonkt een terugkeer naar de Angels zeker voor de Nederlander.

Foto: media.arkansasonline.com

Ook leuk om te lezen