Van den Hurk wil nu in de Majors blijven

Door

Het heeft even geduurd, maar Rick van den Hurk is terug op het hoogste niveau. Hulde! De Baltimore Orioles mogen vanaf 1 september het roster uitbreiden en lieten hun oog vallen op de Nederlander die de laatste weken indruk maakte als startende werper voor Triple-A team Norfolk.

Er was geen tijd om het te vieren, want dezelfde dag maakte nummer 54 al zijn seizoensdebuut tegen de Toronto Blue Jays.

Van den Hurk verving in de achtste inning werper Zach Phillips met nog één out te gaan. De 26-jarige Nederlander liet zich direct gelden voor de supporters in Camden Yards door de inning te beëindigen met een strikeout op José Bautista, dé nummer één kandidaat voor de meest waardevolle speler van het seizoen. Van den Hurk gooide in 2010 voor het laatst op het hoogste niveau. Hoezo een roestige arm?

Vorige week maandag kwam Van den Hurk voor de tweede keer dit seizoen in actie. The Dutch Hammer gooide 2.1 innings tegen de Tampa Bay Rays en moest daarin een homerun toestaan van slagman Matt Joyce. De Orioles verloren de wedstrijd kansloos met 8-1 en zijn al uitgeschakeld in de race voor de postseason. De strijd in de AL East gaat zoals gewoonlijk tussen de Boston Red Sox en de New York Yankees.

Van den Hurk is al lang blij dat hij weer een kans heeft gekregen. Inmiddels is hij in zijn loopbaan al gewend om te pendelen tussen de Majors en de Minors. De Nederlander heeft in de tussentijd hard gewerkt om een betere pitcher te worden en hoopt nu definitief aan te sluiten bij de Orioles. “Ik wil een complete pitcher worden, ervaring op doen en elke wedstrijd zoveel mogelijk innings gooien”, aldus de Nederlander op de team site.

Van den Hurk had een 9-13 record met een 4.43 ERA in 26 starts voor Triple-A Norfolk dit seizoen. Orioles-manager Buck Showalter zal Van den Hurk voorlopig als reliever gebruiken uit de bullpen.

Foto:

1 Reactie
  1. Tim 9 jaar ago

    Jose Bautista is dé nummer één kandidaat voor de meest waardevolle speler van het seizoen? Heb ik wat gemist?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen