Van den Hurk pijnlijk onderuit met Pirates

Door

Rick van den Hurk heeft geen prettige terugkeer beleefd in de Major League. De 27-jarige Nederlander, die vorig jaar bij de Baltimore Orioles voor het laatst in actie kwam op het hoogste niveau, was door de Pittsburgh Pirates toegevoegd aan de selectie na een goede reeks bij het Triple A-team van de club, de Indianapolis Indians. Van den Hurk kon zijn ploeg echter niet behoeden voor een 4-3 nederlaag tegen Cincinnati Reds. In de veertiende inning kreeg de rechtshandige pitcher het beslissende punt tegen.

Het geluk leek de Eindhovenaar in eerste instantie nog toe te lachen toen de wedstrijd maar gelijkop bleef gaan. Normaal gesproken zou hij niet aan spelen toekomen, maar na negen innings stond het 3-3 en ook na 13 innings liet het scorebord nog dezelfde gelijke stand zien. Bij de Reds zorgde een andere Nederlander, Didi Gregorius, in de 13e inning met een honkslag nog voor spanning, maar hij ging out op het tweede honk.

In de veertiende inning mocht Van den Hurk op komen draven om de Pirates voor de vijftiende maal een slagbeurt te bezorgen, maar binnen mum van tijd kreeg de Nederlander twee honkslagen om zijn oren. Hij herstelde zich knap met twee outs, maar gooide daarna een wilde bal en twee lopers op het eerste en tweede honk schoven door naar twee en drie. Een walk-off single van Ryan Ludwick was vervolgens voldoende om de zege voor de Reds binnen te slepen.

Vanavond spelen de Pirates in Cincinatti opnieuw tegen de Reds. Wellicht dat Van den Hurk de mogelijkheid krijgt om zich te revancheren tegen Gregorius en de zijnen.

Foto: piratesprospects.com

Ook leuk om te lezen