Utley mist seizoensstart bij Phillies

Door

Philadelphia Phillies second baseman Chase Utley zal hoogstwaarschijnlijk het seizoen starten in de lappenmand. De speler heeft veel last van zijn rechterknie, aldus Ruben Amaro Jr., de general manager van de Phillies.

Amaro zei niet of het al honderd percent zeker is of hij bij de geblesseerde spelers moet starten. Maar toen ze hem vroegen of het een mogelijkheid is, zei de general manager: ,,Ik denk het wel. Ik heb hem nog niet op het veld gezien en het is nog maar een week tot onze eerste wedstrijd. Ik denk dat hij zich wel al beter voelt, maar het zal nog een werk van lange adem worden.”

Utley bracht al de hele voorbereiding door met het revalideren van verschillende kwalen aan zijn rechterknie. De Phillies en Utley hebben zoveel mogelijk alternatieven opgezocht om een operatie te vermijden, wat hem uiteraard een heel eind van het veld zou houden.

De afgelopen vier jaar heeft de second baseman en hele waslijst aan blessures gehad.

In 2007 mocht hij een maand niet spelen door een gebroken beentje in zijn hand. Hij speelde het hele 2008-seizoen met problemen aan zijn heup. Na het seizoen werd hij geopereerd aan die heup en moest zich naar de eerste wedstrijd knokken.

Vorig seizoen was hij normaal een kleine twee maanden uit met een scheurtje in zijn duim, maar daar keerde hij enkele weken vroeger van terug uit blessure.

Foto: broadstreetline.wordpress.com

Ook leuk om te lezen